Alexandru Maxim: "Nu sunt nebun să cred că ratăm Mondialul!"

Ultima actualizare:

    Maxim va fi  noul „decar” al  naionalei României
Maxim va fi noul „decar” al naionalei României

La 26 de ani Alexandru Maxim n-a ”prins” nici un turneul final cu naţionala României. A fost lăsat acasă de fostul selecţioner Anghel Iordănescu înainte de Europeanul din Franţa, dar dezamăgirea a trecut. Acum, mijlocaşul de la Stuttgart nu mai priveşte în urmă. Gândul lui zboară către Campionatul Mondial din 2018.

Alex Maxim n-a avut o vară fotbalistică aşa cum şi-ar fi dorit-o, cu o prezenţă în lotul ”tricolorilor” la turneul final francez. ”Mi-aş fi dorit să fiu la Euro, dar... ştie toată lumea ce s-a întâmplat. Am depăşit acel moment, deşi, atunci, m-a afectat. Nu te gândi că am stat închis în casă sau că nu m-am uitat la meciurile naţionalei. Le-am văzut, deşi mi-a fost foarte greu!”, a explicat mijlocaşul pentru Click!. Fotbalistul care a ajuns în liga a doua germană, după ce Stuttgart a retrogradat, spune că n-are resentimente faţă de cel care i-a interzis Europeanul: ”Are rost să mai vorbesc acum despre fostul selecţioner, Iordănescu? Am preferat atunci să nu spun nimic, nu era momentul să fac valuri. Acum, dacă am fi faţă în faţă, aş avea ce să-i spun, deşi ştiu că nu l-ar interesa şi nici n-aş schimba lucrurile. Sunt un tip deschis şi nu port ranchiună, am luat lucrurile fix aşa cum au mai fost”. 

Şi cum se spune că un şut în fund este un pas înainte, aşa speră şi Maxim să stea situaţia în cazul său. ”Am început un nou drum la naţională, un nou antrenor, o nouă echipă. S-au schimbat foarte multe lucruri şi sunt convins să vor fi de bun augur. Toţi avem acelaşi ţel şi credem cu tărie în el. Nu sunt nebun să cred că ratăm Mondialul”, a punctat fotbalistul, care este sigur că neamţul de pe banca primei reprezentative va schimba în bine faţa echipei: ”Cunosc bine filosofia germană şi sunt sigur că lucrurile vor merge spre bine. Era mare nevoie de un suflu nou la naţională şi, acum că s-a întâmplat, sunt convins că vor veni şi rezultatele pentru care muncim toţi”.  Ce s-a schimbat de când a venit Daum? Ne lămureşte Maxim: ”Totul! De la amănunte poate nesemnificative pentru unii, cu care noi fotbaliştii suntem obişnuiţi pentru că jucăm la echipe profesioniste, până la lucruri majore. De la modul în care s-a modernizat sala de fitness, până la alimentaţie, medicaţie, atmosferă. Totul. Ştii, se spune că atunci când valorile sunt egale, diferenţele o fac amănuntele! Aşa s-a întâmplat şi acum la noi, s-au pus la punct multe detalii”.

«Sunt iubit la Stuttgart!»

Fotbalistul român n-are un început de sezon foarte bun în liga a doua germană. Şi asta nu pentru că nu ar fi pregătit, ci pentru că noul său antrenor, Jos Luhukay, vede fotbalul altfel. ”Sunt sută la sută la fiecare şedinţă de pregătire, dau totul, însă acolo sunt alte probleme...din respect pentru conducătorii echipei nu vreau să spun mai multe. Un lucru este cert, ei nu vor să renunţe la mine, iar suporterii mă iubesc,  mă apreciază enorm, ar lua foc dacă cei de la club m-ar lăsa să plec. Eu nu sunt genul care să-mi convină să stau pe bancă pentru că oricum iau salariu...vreau să joc, dar acum nu depinde deloc de mine”, a precizat Maxim.

«Daum nu m-a chemat doar pentru că știu germană»

Maxim spune că nu există probleme de comunicare în lot, chiar dacă avem selecționer străin. ”Daum nu m-a chemat la lot doar pentru că știu germană... El vorbește și engleză și toți jucătorii știu și îl înțeleg perfect, deci nu trebuie să fac pe translatorul”, punctează Maxim, care speră ca primul meci, de duminică, contra Muntenegrului, să însemne și prima victorie din mandatul lui Daum: ”Cu toții ne dorim să începem cu dreptul. Nu ne așteaptă un meci ușor, dar vizăm doar cele trei puncte”.

Săpunaru va fi noul căpitan al naţionalei?

Selecţionerul Daum a anunţat că liderul din teren al naţionalei va fi ales între Săpunaru, Chiricheş sau Dragoş Grigore. 

Favorit pentru a prelua banderola pare Cristi Săpunaru, în condiţiile în care Chiricheş e incert pentru jocul cu Muntenegru, iar Grigore nu a bifat nici un meci oficial, campionatul în Qatar urmând să înceapă peste două săptămâni.

La Euro 2016, România l-a avut ca şef pe gazon pe “Chiri”. Acum, apărătorul lui Napoli ar putea pierde postul, mai ales că prezenţa sa duminică împotriva Muntenegrului e pusă sub semnul întrebării, având o problemă la genunchi. 

Apoi, fundaşului de la Al Sailiya, Dragoş Grigore, îi lipsesc partidele cu miză, în Qatar fiind pauză competiţională. Astfel, Săpunaru, om de bază la Astra, ar fi primul pe lista lui Daum. “Săpunaru ar fi alegerea pentru căpitan. Avem jucători cu personalitate de lider, Săpunaru este acceptat de jucători, dar mai sunt şi alţii. Am vorbit cu 15 jucători şi mai sunt Chiricheş sau Grigore care ar putea fi liderii naţionalei. Unul dintre jucători când l-am întrebat mi-a spus că liderul ar trebui să fie spiritul de echipă, ceea ce este foarte frumos”, a spus selecţionerul. Neamţul a mai precizat că în acest moment are numele a opt titulari pentru duelul cu Muntenegru, primul din preliminariile CM, urmând ca în funcţie de starea lui Chiricheş, Keşeru şi Andone, toţi având uşoare probleme medicale, să definitiveze lotul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net