Alexandru Maxim, omul care aduce victoriile

Ultima actualizare:

    Alexandru Maxim a marcat a patra oară pentru naționala RomânieiFOTO: EPA
Alexandru Maxim a marcat a patra oară pentru naționala RomânieiFOTO: EPA

Alexandru Maxim nu a jucat decât 9 minute la Vilnius, dar a devenit eroul unei întregi țări. El a marcat golul victoriei naționalei noastre în Lituania (scor 2-1), în chiar ultima secundă a meciului. E pentru a doua oară când el a înscris un gol decisiv pentru prima reprezentativă.

Intrat pe teren în minutul 85, Alexandru Maxim a reușit să marcheze printr-un șut la colțul lung, după ce a întors doi adversari, în minutul 90+4. ”Sunt fericit pentru victorie, pentru cele trei puncte. Se vorbeşte foarte mult despre numărul 10, mie îmi plac provocările, îmi place să joc sub presiune, doar îmi doresc să ajut echipa naţională şi să facem o întreagă ţară fericită. Câteodată merităm criticile. Când lucrurile nu merg bine trebuie să punem capul în pământ. Nu am făcut meciul pe care ni l-am fi dorit. Nu căutăm scuze, exceptând terenul, cel mai important este că am fost concentraţi până la final. Am avut şi puţin noroc”, a declarat Maxim după meci, la Pro TV.

În ceea ce privește meciul cu Serbia, de duminică (ora 16.00, în direct la ProTV), jucătorul legitimate la Mainz e sigur că pentru a câștiga, ”tricolorii” trebuie să joace mai bine. ”Va trebui să ridicăm puţin nivelul faţă de ce am arătat azi. Sunt convins ne vom bate pentru cele trei puncte că cu ajutorul suporterilor”, a mai spus Maxim.

Alex Maxim are patru goluri la națională

Pentru fotbalistul care și-a făcut o parte din juniorat la Espanol Barcelona, acesta a fost al patrulea gol marcat pentru națională. De fiecare dată a înscris în victorii, dar este a doua oară când prin golul său aduce victoria într-o partidă oficială. Prima dată s-a întâmplat pe 1 septembrie 2017, când a marcat unicul gol al meciului cu Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial.  El a mai înscris câte o dată contra Andorrei (4-0, în 2012) și Insulelor Feroe (3-0, în 2015).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net