Alin Stoica, dat afară de la UTA după o beţie cruntă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La 33 de ani, Alin Stoica a ajuns o umbră a talentului care se anunţa a fi în juniorat. Omul care a jucat la Anderlecht sau Club Brugge, se afla zilele trecute în probe la UTA, în liga a II-a, după ce din 2009 nu mai prinsese un contract. Şefii au scăpat rapid de el, după ce a servit băuturi alcoolice toată noaptea, iar a doua zi, marţi, în loc să se prezinte la antrenament, a dormit până după-amiază.

La doar 16 ani, Alin Stoica a semnat cu belgienii de la Anderlecht. Acolo a evoluat şase ani şi a câştigat trofee, iar în 2000 - 2001 a bifat 14 partide în Liga Campionilor şi a înscris patru goluri. Treptat însă, cariera sa a avut o pantă descendentă şi ultimul său acord a fost cu sârbii de la Vojvodina. Nu a evoluat decât patru meciuri. Era 2009 şi de atunci luptă să revină în circuit. Acum, cei de la UTA i-au dat o şansă, însă ce a urmat e incredibil. Dezvăluirile au fost făcute de finanţatorul clubului, Adrian Marţian, pentru sportarad.ro.

„Am anunţat că vin patru jucători, dar au rămas trei. Unul dintre ei e prea mare pentru noi, joacă mai mult noaptea, de seara până dimineaţa, iar dimineaţa la ora opt îşi termină antrenamentul şi se culcă", a declarat acesta. Apoi, a continuat: „Nu avem meciuri în nocturnă şi nu avem ce face cu el. Nu putem ţine astfel de jucători la UTA. El e un talent înnăscut şi moare speranţă. E un ratat!".

Ce s-a întâmplat de fapt? În noaptea de luni spre marţi, mijlocaşul de 33 de ani a băut până dimineaţa şi nu s-a prezentat la antrenament, iar miercuri şi-a încheiat conturile cu arădenii. Mai mult, „băuta" a avut loc în hotelul preşedintelui clubului, Giovanni Catanzariti, acolo unde Stoica a fost cazat. Şi mai grav e că Alin Stoica l-a sunat tocmai pe şeful său şi i-a cerut băutură! „A venit, a mâncat, a băut şi a plecat. Ce să faci cu un asemenea jucător, care la două şi jumătatea dimineaţa l-a sunat pe Giovanni, pe care abia îl cunoscuse, şi l-a întrebat unde a pus nişte sticle de ţuică? Vi se pare că e un om normal?", a mai spus Marţian.

Mai mult, Stoica nici nu a apucat să îmbrace echipamentul celor de la UTA la un antrenament sub comanda lui Adrian Falub. „Când să vorbească Stoica cu antrenorul nostru? Păi, el a jucat în nocturnă, de la opt dimineaţa până la trei după-amiaza a dormit şi după aceea l-am pus pe liber", a încheiat finanţatorul clubului arădean.

Tudorel Stoica a aflat de la Click! isprava lui Alin

Tudore Stoica, fosta glorie stelistă şi tatăl lui Alin Stoica, nu ştia ieri absolut nimic din cele făcute de fiul său. Contactat de Click! pentru a emite o opinie, Stoica senior s-a declarat şocat de cele auzite. „Am ceva probleme şi sunt într-un loc fără semnal. N-am vorbit cu Alin de câteva zile şi nu ştiu nimic. Sunt şocat de ce spuneţi, dar vă rog să mă credeţi că nu pot să comentez nimic pentru că n-am auzit nimic", a declarat acesta.

«Le doresc baftă la promovare!»

Click! l-a contactat şi pe Alin Stoica pentru a-şi spune punctul de vedere asupra celor declarate de şefii clubului arădean, dar acesta a refuzat să se apere. Fostul fotbalist nu vrea să nege cele spuse despre el şi le ţine pumnii celor de la UTA în continuare. "Nu comentez nimic în privinţa celor declarate de domnul Marţian. Îi doresc baftă la promovare. Asta este declaraţia mea scurtă şi la subiect", a fost singurul răspuns al lui Alin Stoica.

Cine e Alin Stoica

Are 33 de ani şi a jucat ca milocaşE fiul fostei legende steliste, Tudorel StoicaA jucat la Steaua doar un meciLa Anderlecht a activat 128 de meciuri şi a marcat 6 goluriLa Club Brugge a bifat 34 de meciuri (6 goluri)În 2005 s-a întors în ţară: Naţional (6 meciuri, niciun gol), Poli Timişoara (4 meciuri, un gol)În 2006 s-a întors în Belgia: Gent (33 jocuri, 2 goluri), şi din 2008 a jucat la Mouscron (5 meciuri, 0 goluri)În 2009 a venit definitiv în ţară: a trecut pe la FC Braşov, dar nu a apaucat să joace şi a semnat cu sârbii de la Vojvodina (4 meciuri, 0 goluri). De atunci nu a mai jucat la un club profesionistLa echipa naţională a bifat 13 partide şi nu a marcat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net