Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei germane ”Welt Am Sonntag”, că pierderile forului european în urma amânării cu un an a Euro-2020 sunt de sute de milioane de euro, informează news.ro.


”Este clar că pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final", a declarat el, menţionând că pierderile vor fi compensate din fondul de rezervă al forului, de aproximativ 575 milioane de euro. ”A fost important ca UEFA, în calitate de for guvernant al fotbalului european, să conducă acest proces şi să suporte cel mai mare sacrificiu. Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ, dar vom face tot ce putem mai bine pentru ca finanţarea vitală pentru fotbalul de bază, fotbalul feminin şi dezvoltarea jocului de fotbal în toate cele 55 de ţări să nu fie afectată. Principiul care ne-a ghidat în asumarea acestei decizii pentru binele fotbalului european, ca un întreg, a fost deasupra profitului”, a afirmat el. Totuși, o parte din pierderi vor fi suportate de fiecare federație națională în parte, prin achitarea unei sume la UEFA în decursul anului.

UEFA a anunţat, marţi, amânarea pentru 2021 a UEFA Euro-2020, competiţie programată iniţial în lunile iunie şi iulie ale acestui an, din cauza din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul final al Campionatului European era programat să se desfăşoare în 12 oraşe din Europa, între care şi Bucureşti, între 12 iunie şi 12 iulie 2020. Datele noi propuse sunt 11 iunie – 11 iulie 2021.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: