Component al echipei germane de fotbal Borussia Moenchengladbach, Marcus Thuram (23 de ani) a fost amendat cu salariul pe o luna dupa ce a scuipat un adversar. Suma va fi donată unei asociatii caritabile.


Incidentul s-a produs la meciul cu TSG Hoffenheim (1-2). Atunci, Thuram l-a scuipat pe față pe apărătorul Stefan Posch. Potrivit lequipe.fr, atacantul francez va pierde circa 150.000 de euro în urma acestui gest necugetat.    
Director sportiv la Moenchengladbach, Max Eberl a spus ca Marcus Thuram a acceptat amenda record pentru întreaga istorie a Bundesliga si s-a angajat sa doneze suma unui proiect caritabil. „Am avut o lungă discuție cu Marcus în urma căreia el și-a prezentat din nou scuzele sale. Noi îl cunoaștem, pe el, părinții și anturajul său de un an și jumătate. Și acțiunea lui ne miră. A fost complet devastat. Mi-a spus că a avut o dispută cu Posch și că el l-a insultat în franceză. Și atunci a ripostat. S-a jurat că nu a făcut-o voluntar. Noi l-am amendat și a acceptat fără să comenteze. Marcus a comis o gravă eroare, însă el are susținerea noastră”, a declarat oficialul, potrivit lequipe.fr. 

 
 
Loading...