Andone se poate salva duminică cu Deportivo

Ultima actualizare:

    Florin Andone  a marcat etapa  trecută în  poarta RealuluiFoto: EPA
Florin Andone a marcat etapa trecută în poarta RealuluiFoto: EPA

Deportivo la Coruna şi Florin Andone au avut un sezon foarte greu, încă din start fiind foarte clar că lupta lor se va da pentru salvarea de la retrogradare şi nimic altceva. După 34 de etape trupa de pe El Riazor e în grafic, iar azi îşi poate îndpelini definitiv obiectivul.

Galicienii au 31 de puncte şi, teoretic, Sporting Gijon, prima echipă de sub linie, încă îi mai poate depăşi. Andone şi ai lui au însă azi posibilitatea să încheie socotelile, iar conjunctura este cât se poate de favorabilă. Deportivo se deplasează la Osasuna, ultima clasată şi deja retrogradată, iar trei puncte la Pamplona ar pune o diferenţă nerecuperabilă matematic între trupa din La Coruna şi cele care încă mai speră la salvare. Ambele echipe vin după jocuri în care au fost umilite de granzii din frunte, Deportivo încasând un 6-2 de la Real Madrid, iar Osasuna un 7-1 de la Barcelona.

În tur, trupa românului a învins-o cu 2-0 pe adversara de azi, iar Florin Andone a deschis scorul în minutul 7. Betis Sevilla, echipa celuilalt român din Primera Division, Alin Toşca, şi-a atins deja acest obiectiv, andaluzii fiind salvaţi încă de duminica trecută, când au învins cu 1-0 la Celta Vigo. Nu se ştie încă dacă ambii vor continua şi anul viitor la cluburile actuale, sezonul bun făcut de Andone pe El Riazor atrăgând deja atenţia lui Lazio Roma, care se pare că-l doreşte în Serie A.

Răzvan Raţ va rămâne în Secunda

simeon stalpnicul png

Cu toţii speram ca numărul românilor din Primera Division să crească în sezonul următor, dar doar unul are şanse să ajungă la masa bogaţilor. Paul Anton va juca cu Getafe în play-off şi speră să dea lovitura. Pentru ceilalţi doi lucrurile nu stau deloc roz. Răzvan Raţ a avut un sezon execrabil cu Rayo Vallecano, care se află la jumătate clasamentului, fără şanse de promovare. Răzvan Ochiroşii are însă şi mai multe probleme cu Alcorcon, care ocupă în prezent loc retrogradabil în a treia divizie. Pentru toţi mai sunt însă câte 7 meciuri de jucat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net