Oarecum pe nesimţite, Viitorul lui Gică Hagi a devenit o forţă în fotbalul românesc. În acest an, într-o perioadă de timp extrem de scurtă, „Regele” a atins câteva borne şi performanţe la care nimeni nu s-ar fi aşteptat în urmă cu câteva sezoane.


A intrat în play-off-ul campionatului trecut
Gică Hagi a început anul 2016 implicându-se cu Viitorul în lupta la vârf din play-off-ul sezonului trecut. Clasarea pe locul 5 a fost sub aşteptări, însă a adus multă încredere jucătorilor şi staff-ului tehnic.
A debutat în cupele europene
2016 a fost şi anul primei participări a Viitorului în competiţiile continentale. Gruparea constănţeană a fost eliminată rapid din Liga Europa de belgienii de la Gent (0-5 şi 0-0), echipa lui Hagi plătind tribut lipsei de experienţă în asemenea confruntări.
Şi-a trimis fiul în Italia
Pe plan personal, Gică Hagi s-a bucurat cel mai mult de transferul fiului său Ianis la puternica echipă italiană Fiorentina. La numai 18 ani, Hagi junior a apucat chiar să debuteze în Serie A în tricoul grupării „viola”.
L-a vândut pe Tănase pe bani grei
În vară, Steaua l-a luat pe Florin Tănase de la Viitorul, Gigi Becali plătindu-i lui Hagi în schimbul tânărului de 21 de ani aproximativ 1,5 milioane de euro. E una dintre cele mai mari sume de transfer achitate vreodată între două echipe din campionatul intern.

r220-21-sport-rps_6675.jpg

Viitorul ocupă, în premieră, locul 1 în prima ligă
FOTO: Sportpictures.eu

E liderul la zi al campionatului
Pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, Viitorul e în poziţia de lider al clasamentului în Liga I la finalul unei etape. S-a întâmplat chiar în runda precedentă, după succesul de la Chiajna. Cu o victorie în ultima rundă a anului, luni pe teren propriu cu FC Botoşani, Viitorul va fi „campioana de iarnă” a fotbalului autohton.
S-a calificat în sferturile Cupei al doilea an consecutiv
În sezonul 2015-2016, Viitorul era eliminată de Steaua în sferturile Cupei României. Formaţia lui Gică Hagi a repetat performanţa în această stagiune, trecând în optimi de Pandurii cu un categoric 3-0. Cum Steaua e ieşită deja din competiţie, Viitorul se poate gândi la primul trofeu din vitrina clubului.
Are doi titulari la naţională
Meritele jucătorilor de la Viitorul au fost recunoscute inclusiv de selecţionerul german al naţionalei României. Astfel, Christoph Daum i-a titularizat în meciurile din această toamnă din preliminariile CM 2018 pe Romario Benzar şi pe Răzvan Marin, două dintre „perlele” din grădina lui Gică Hagi.
E în primăvara europeană cu echipa Under 19
Un alt motiv de mândrie pentru Gică Hagi a fost adus în 2016 de puştii de la echipa Under 19 a Academiei. Aceştia s-au calificat în primăvara europeană din Youth League (echivalentul Ligii Campionilor la seniori), alături de marile forţe ale continentului. În februarie, Viitorul va juca un „baraj” cu FC Copenhaga pentru calificarea în optimi.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: