Anul perfect al «Regelui»

Ultima actualizare:

    Gheorghe Hagi este  singurul component  al „Generaţiei de Aur”  care şi-a investit toţi  banii în fotbalul românescFOTO: Sportpictures.eu
Gheorghe Hagi este singurul component al „Generaţiei de Aur” care şi-a investit toţi banii în fotbalul românescFOTO: Sportpictures.eu

Oarecum pe nesimţite, Viitorul lui Gică Hagi a devenit o forţă în fotbalul românesc. În acest an, într-o perioadă de timp extrem de scurtă, „Regele” a atins câteva borne şi performanţe la care nimeni nu s-ar fi aşteptat în urmă cu câteva sezoane.

A intrat în play-off-ul campionatului trecutGică Hagi a început anul 2016 implicându-se cu Viitorul în lupta la vârf din play-off-ul sezonului trecut. Clasarea pe locul 5 a fost sub aşteptări, însă a adus multă încredere jucătorilor şi staff-ului tehnic.A debutat în cupele europene2016 a fost şi anul primei participări a Viitorului în competiţiile continentale. Gruparea constănţeană a fost eliminată rapid din Liga Europa de belgienii de la Gent (0-5 şi 0-0), echipa lui Hagi plătind tribut lipsei de experienţă în asemenea confruntări.Şi-a trimis fiul în ItaliaPe plan personal, Gică Hagi s-a bucurat cel mai mult de transferul fiului său Ianis la puternica echipă italiană Fiorentina. La numai 18 ani, Hagi junior a apucat chiar să debuteze în Serie A în tricoul grupării „viola”.L-a vândut pe Tănase pe bani greiÎn vară, Steaua l-a luat pe Florin Tănase de la Viitorul, Gigi Becali plătindu-i lui Hagi în schimbul tânărului de 21 de ani aproximativ 1,5 milioane de euro. E una dintre cele mai mari sume de transfer achitate vreodată între două echipe din campionatul intern.

E liderul la zi al campionatuluiPentru prima dată de la înfiinţarea clubului, Viitorul e în poziţia de lider al clasamentului în Liga I la finalul unei etape. S-a întâmplat chiar în runda precedentă, după succesul de la Chiajna. Cu o victorie în ultima rundă a anului, luni pe teren propriu cu FC Botoşani, Viitorul va fi „campioana de iarnă” a fotbalului autohton.S-a calificat în sferturile Cupei al doilea an consecutivÎn sezonul 2015-2016, Viitorul era eliminată de Steaua în sferturile Cupei României. Formaţia lui Gică Hagi a repetat performanţa în această stagiune, trecând în optimi de Pandurii cu un categoric 3-0. Cum Steaua e ieşită deja din competiţie, Viitorul se poate gândi la primul trofeu din vitrina clubului.Are doi titulari la naţionalăMeritele jucătorilor de la Viitorul au fost recunoscute inclusiv de selecţionerul german al naţionalei României. Astfel, Christoph Daum i-a titularizat în meciurile din această toamnă din preliminariile CM 2018 pe Romario Benzar şi pe Răzvan Marin, două dintre „perlele” din grădina lui Gică Hagi.E în primăvara europeană cu echipa Under 19Un alt motiv de mândrie pentru Gică Hagi a fost adus în 2016 de puştii de la echipa Under 19 a Academiei. Aceştia s-au calificat în primăvara europeană din Youth League (echivalentul Ligii Campionilor la seniori), alături de marile forţe ale continentului. În februarie, Viitorul va juca un „baraj” cu FC Copenhaga pentru calificarea în optimi.


    Viitorul ocupă, în premieră,  locul 1 în prima ligăFOTO: Sportpictures.eu
Viitorul ocupă, în premieră, locul 1 în prima ligăFOTO: Sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net