Comisia tehnică de la Ministerul Dezvoltării Regionale a decis că membrana acoperişului Arenei Naţionale nu prezintă niciun fel de pericol în caz de incendiu iar cel mai mare stadion din România poate fi redeschis. Anunţul a fost făcut de primarul interimar al Bucureştiului, Răzvan Sava.


Întrunită astăzi la Ministerul dezvoltării Regionale, Comisia tehnică a decis că membrana acoperișului stadionului Național Arena este de clasa „B”, ceea ce înseamnă o siguranță sporită la foc. Decizia a fost luată în urma analizelor făcute la un laborator din Italia, testele efectuate în România, de către ISU, arătând că membrana s-ar include la clasa "C".

"Am primit astăzi agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care am trimis-o, însoțită de expertiza laboratorului din Italia. Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Națională. Mai așteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur, de asemenea, că n-am fost nevoiți să apelăm la soluția înlocuirii acoperișului. Ar fi fost costisitor și inutil. Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Națională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiții de siguranță." a scris Răzvan Sava pe contul său de Facebook.
Constructorul Max Bogl este așteptat pentru a ridica agrementul iar ca urmare a acestei decizii, stadionul Național Arena poate fi redeschis în următoarele zile. Primul meci ce ar putea fi găzduit pe cel mai mare stadion din România este Dinamo -Pandurii, din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 1 la fotbal, asta după ce FRF a anunţat, că jocurile amicale cu Lituania şi Spania se vor disputa la Giurgiu, respectiv Cluj.

Ultimul meci disputat pe ”Arena Națională”, înainte ca aceasta să fie închisă, a fost Steaua - Pandurii, 1-1, în etapa a 15-a din Liga 1, meci jucat la 25 octombrie 2015.

 
 
Loading...