Ar fi bun un cadou de la greci duminică seară

Ultima actualizare:

    Ungaria joacă diseară meciul decisiv cu GreciaFoto: AP
Ungaria joacă diseară meciul decisiv cu GreciaFoto: AP

Cât ne-ar displăcea calculele, suntem totuşi nevoiţi să le facem chiar şi în ultima etapă. Miza noastră e o victorie în Feroe, însă ce-ar fi dacă n-am obţine-o, dar ne-am califica pentru că grecii i-au încurcat pe maghiari la Atena?

E jenant să-ţi pui speranţe într-o echipă care a pierdut de două ori cu Insulele Feroe şi care va încheia grupa pe ultimul loc, dar istoria se mai scrie şi aşa. Grecii n-au cum să fi uitat fotbalul atât de repede şi după ce în 2013 ne eliminau în barajul pentru Mondialul brazilian, acum să nu mai fie în stare să bată chiar pe nimeni. Mai ales că la mijloc stă şi orgoliul lor naţional. Astfel, vrem nu vrem, duminică seară, de la ora 19.00, când ne vom chinui cu ospătarii din Torshavn, pe Stadio Georgios Karaiskaki din Pireus, Grecia trebuie să intre şi ea pe teren pentru un meci de 90 de minute cu Ungaria, pe care nu-l poate refuza şi în care se poate întâmpla orice.

Nu trebuie să ne ferim de cuvinte pentru că, într-adevăr, până acum elenii s-au făcut de ruşine. Totuşi, în aceeaşi situaţie erau şi pe Arena Naţională, luna trecută, când au scos un 0-0 care ne-a încurcat enorm. De ce n-ar putea să scape neînvinşi şi în faţa ungurilor, mai ales că nici aceştia n-au rupt gura târgului? Iar ca nume, echipa lor arată mult mai bine decât a maghiarilor. Selecţionerul Tsanas are la dispoziţie jucători ca Sokratis, fundaşul Borusiei Dortmund, Panagiotis Kone, mijlocaşul lui Udinese, Torosidis, fundaşul Romei, Mitroglu, vârful Benficăi, şi Holebas.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net