Arbitraj de nota 3 la Dinamo - FC Botoșani

Ultima actualizare:

    Oaspeții i-au arătat arbitrului Rădulescu că Mihai Roman a fost faultat în careu de MoldoveanuFoto: Marian Burlacu
Oaspeții i-au arătat arbitrului Rădulescu că Mihai Roman a fost faultat în careu de MoldoveanuFoto: Marian Burlacu

Oficialii echipei FC Botoșani i-au reproșat lui George Rădulescu, arbitrul meciului cu Dinamo (1-1), că nu le-a acordat trei lovituri de la 11 metri

Anunțat drept foarte interesant în condițiile în care ambele echipe își propuneau să joace deschis, la victorie, meciul a fost umbrit de câteva decizii de arbitraj. Iar cele mai multe dintre ele au dezavantajat formația oaspete. Oficialii grupării moldave acuză neacordarea a trei lovituri de la 11 metri: Chindriș a fost faultat de Ciobotariu și nu s-a dictat nimic (min. 78), Moldoveanu l-a busculat pe Roman și penalty-ul ”a fost mutat” în afara careului (min. 84) și Fabbrini l-a împins pe același Roman (min. 90+8).

“Din punctul meu de vedere, trebuia să câştigăm clar”, a declarat la final Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoani. ”Am avut ocazii mari. Nu mai spun de cel puţin două penalty-uri. Cum să fac fotbal când am penalty clar şi arbitrul mi-l scoate afară?”, a spus tehnicianul, care a acuzat și faptul că ”centralul” George Rădulescu este din București... ”Dacă joc cu o echipă din Bucureşti dă-mi brigadă din Satu Mare, din Braşov, din Constanţa. N-am cum să fiu fericit când joc în Bucureşti cu arbitru din Bucureşti. Poate ratam penalty-ul, dar dă-mi ce-i al meu”, a concluzionat Croitoru. 

La fel de vehement a fost și finanţatorul echipei din Botoşani, Valeriu Iftime, care a cerut introducerea VAR-ului în Liga 1: ”Plătesc eu VAR-ul în România, numai să-l bage. Dacă nu introducem VAR-ul, murdărim fotbalul”. 

Neicuțescu trebuia eliminat

Și observatorii neutri au fost de părere că arbitrajul de la meciul de sâmbătă seară a fost foarte slab. Întreb ce notă i-ar acorda, Dan Lăzărescu, analistul Telekom Sport, a spus: ”Ca să înțeleagă toată lumea, aș spune că 3. Altfel, după notarea din arbitraj, ar fi de 7”. La fel de critic a fost și fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu. ” E de «roșu» clar în startul meciului!”, a spus acesta la GSP Live, făcând referire la faptul că  Neicuțescu l-a lovit cu brațul peste față pe Chindriș, la un duel aerian produs în primul minut de joc. În acest caz, arbitrul i-a arătat cartonașul galben dinamovistului.Programat în etapa cu numărul 9, meciul Dinamo – FC Botoșani s-a încheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Sorescu (min. 58), respective Soussa (65). 

Dinamo a înscris un gol care nu a fost validat

Chestionat asupra arbitrajul la câteva minute după meci, Dusan Uhrin Jr. a refuzat să comenteze. ”Nu mă plâng de arbitraj. E problema lui Croitoru dacă crede că am fost avantajaţi. Arbitrii pot greşi. Poate şi noi am avut penalty-uri”, a spus antrenorul lui Dinamo, care a subliniat că în Cehia, țara sa natală, a fost introdus arbitrajul video (VAR), însă aceasta n-a rezolvat problemele. Pe de altă parte, golul marcat de Montini înainte de pauză a fost socotit drept valabil de Adrian Porumboiu. Acesta nu a fost validat fiindcă dinamovistul a fost semnalizat în ofsaid de asistentul Orbuleț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net