Arbitrii îl duc în Europa pe Hagi

Ultima actualizare:

    Mitrea e un specialist  în executarea loviturilor  de la 11 metri Foto: Mediafax
Mitrea e un specialist în executarea loviturilor de la 11 metri Foto: Mediafax

Trupa lui Gheorghe Hagi a câştigat cu 2-1 la Piatra Neamţ, dar partida a stârnit un scandal monstru. Gazdele au acuzat, pe bună dreptate, grave erori de arbitraj împotriva lor şi nu e pentru prima dată când Viitorul beneficiază de clemenţa arbitrilor.

Un om de fotbal a catalogat cel mai bine existenţa Viitorului lui Hagi: cel mai bun club de Liga a II-a ţinut artificial în Liga I. Fără suporteri, fără stadion şi fără identitate, echipa “Regelui” devine tot mai antipatică în campionatul nostru. Viitorul a început returul în genunchi, cu un joc execrabil, bătută în prima etapă cu 3-0 de CSMS Iaşi şi incapabilă să învingă un Rapid în opt jucători de câmp. Miracole dumnezeieşti sau cât se poate de pământeane s-au întâmplat apoi. Egal cu revelaţia Craiova, victorie la CFR şi succes de senzaţie cu Pandurii. Nicoliţă şi compania au pierdut apoi în Ghencea, pentru că nu se putea altfel, dar au câştigat cu 2-1 la Piatra Neamţ şi i-au înfundat pe moldoveni. Toate aceste meciuri au fost presărate de grave erori de arbitraj sau au fost suspecte.

Massone: «A fost o hoţie organizată!»

Dintr-o dată, clasamentul te face să te freci la ochi. Viitorul e pe locul 7, are 32 de puncte, iar trupa care se antrenează la Voluntari şi joacă la Chiajna e acum pe loc de Liga Europa. Asta pentru că 3 dintre echipele aflate înaintea sunt în insolvenţă sau fără drept de participare.

Cât despre ultima partidă, aceasta a fost revoltătoare. Două penalty-uri acordate de centralul Iliescu pentru Viitorul, unul mai penibil decât celălalt. Primul a venit după o fază în care nu se vede nimic nici la reluări, cu câteva minute înainte de pauză, iar al doilea, al victoriei, în minutul 90+6, pentru un contact în careu cum sunt sute în fiecare meci. Asta după ce în minutul 23, la scorul de 0-0, Ceahlăul a avut şi ea un penalty clar după un henţ în careu, dar care nu s-a dat.

La final, patronul Massone a luat foc, s-a îmbrâncit cu Hagi şi cu staff-ul lui şi a declarat că totul e o mizerie în fotbalul românesc. “A fost o hoţie organizată. Un trucaj. Trebuie schimbat totul în acest fotbal. E o ruşine pentru această ţară europeană. Hagi, un nume imens în fotbalul mondial, mi-a spus la mişto după meci «Bine ai venit în România!» S-a comportat ca ultimul om”, a spus el.


    Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

«Regele» aruncă totul pe seama norocului

Gheorghe Hagi a fost îmbrâncit şi înjurat de moldoveni la Piatra Neamţ, dar nu s-a supărat prea tare având punctele în traistă. Acesta a fost suspect de calm faţă de incidentele la care a participat şi a mers pe varianta negării. “Am câştigat un meci important, dar lupta rămâne în continuare deschisă. Supărarea celor de la Ceahlăul e mare, dar noi ne-am zbătut şi am reuşit să câştigăm. Sunt meciuri grele. Am avut şi noroc şi şansă pentru că ei au ratat ocazii uriaşe”, a spus Hagi. 

Viitorul a primit 10 penalty-uri în acest sezon

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

O cifră care demonstrează susţinerea pe care trupa lui Hagi o are de la arbitri este cea a penalty-urilor. În actuala stagiune, Viitorul a beneficiat de un record de 10 lovituri de pedeapsă, toate transformate de Bogdan Mitrea. Practic, din această cauză a şi ajuns fundaşul central golgheterul campionatului, caz unic în istoria Ligii I.

Nu spunem că toate au fost acordate eronat, dar numărul prea mare ridică oricum semne de întrebare, în condiţiile în care Rapid, Craiova sau Chiajna n-au primit nici măcar unul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net