Are dreptate Mihai Răduţ? Uite cum arată naţionala „premianţilor”!

Ultima actualizare:

    Mihai Răduţ
Mihai Răduţ

Mihai Răduţ l-a „înţepat” zilele trecute pe selecţionerul Contra, sugerând că merită un loc la naţională de vreme ce echipa sa e pe val în Polonia. Să ne imaginăm cum ar trebui să arate primul 11 al României luând în calcul stranierii cu pretenţii la titlu sau la cupele europene.

După un sezon de tranziţie la formaţia Lech Poznan, mijlocaşul Mihai Răduţ a devenit o piesă grea în angrenajul grupării aflate momentan pe locul doi în patria lui Lewandowski. „Joc într-un campionat mai bun decât cel al României, sunt titular, mă bat la titlu. De ce să mă convoace cineva la naţională?”, a declarat ironic mijlocaşul de 27 de ani care a trecut în cariera sa şi pe la FCSB. Plecând de la acest argument, al jucătorilor care pot câştiga campionate peste hotare, selecţionerul Cosmin Contra n-ar avea prea multe soluţii. În afara lui Răduţ în Polonia, mai au speranţe întemeiate la titlu „bulgarii” Moţi şi Keşeru (cu Ludogoreţ), „turcul” Latovlevici cu Galatasaray, dar şi Vlad Chiricheş în Italia, cu Napoli. Sar din această discuţie jucători precum Chipciu şi Stanciu de la Anderlecht, care nu joacă la echipa de club şi care vor fi, cel mai probabil, transferaţi cât de curând. În aceeaşi situaţie e şi Măţel de la Dinamo Zagreb , care a jucat ultimul meci în luna august.

Aşadar, doar cu Răduţ, Chiricheş, Moţi, Keşeru şi Latovlevici nu putem alcătui un prim 11 al naţionalei, însă putem lărgi puţin aria de selecţie spre jucătorii de afară cu pretenţii la cupele europene. Astfel, portarul Tătăruşanu are un sezon excelent cu Nantes, echipă clasată pe locul cinci în Franţa. De asemenea, Săpunaru şi Lung jr. sunt în cărţi cu Kayserispor pentru o poziţie fruntaşă. Tot în Turcia, Bogdan Stancu se poate infiltra oricând cu Bursaspor în lupta pentru o calificare în competiţiile continentale. La fel e şi cazul „belgienilor” Răzvan Marin (Standard) şi Rotariu (Mouscron), echipele lor sperând în continuare la un loc de play-off. Nu în ultimul rând, în îndepărtatul Qatar, fostul dinamovist Dragoş Grigore e la cel mai bun sezon cu formaţia sa, Al Sailiya, care e pe locul patru la finalul turului.

Aşa arată naţionala propusă de Răduţ:

Tătăruşanu – Chiricheş, Moţi, Grigore, Latovlevici – Săpunaru, Marin – Rotariu, Răduţ, Stancu - Keşeru

La polul opus, nu ducem lipsă de tricolori care se confruntă săptămână de săptămână cu grijile retrogradării. Găsim chiar componenţi de bază ai naţionalei lui Cosmin Contra, precum Pantilimon şi Andone (de la Deportivo), Toşca de la Betis, Maxim de la Mainz sau „rusul” Bicfalvi”.

Iată cum arată o naţională a "corigenţilor":

Pantilimon – Râpă, Papp, Găman, Toşca – Torje, Bicfalvi, Maxim, Stoian – Andone, Puşcaş

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net