Arena Națională, care va găzdui patru meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020, își va deschide porțile și va primi 13.000 de spectatori. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat venit din partea Ministerului Tineretului și Sportului.


Meciurile organizate în România, din cadrul Campionatului European de fotbal – EURO 2020, vor avea loc cu spectatori în tribune, anunță Ministerul Tineretului și Sportului. Arena Națională va primi însă doar 13.000 de suporteri și va funcționa la 25% din capacitate. 

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunțat că meciurile organizate în România în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune. Autoritățile s-au angajat să adopte legislaţia necesară pentru ca meciurile de fotbal organizate la noi în țară să se poată desfăşura cu prezenţa în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori. Acest număr reprezintă 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului, citat de Agerpres.

eduard-novak.jpg

Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului

Eduard Novak: „Calitatea de organizatori este o mândrie națională”

Ministrul Eduard Novak a declarat că România a depus toate eforturile pentru ca evenimentul să se poată desfăşura la Bucureşti. „Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de ţara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât şi uman şi logistic. Avem şansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură şi de a demonstra că ne putem onora obligaţiile la cele mai înalte standarde de organizare şi siguranţă sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toţi, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaştere a capacităţii noastre în acest sens, deci de mândrie naţională”, a spus Novak.

Măsuri de siguranță impuse

  • Fiecare spectator va fi testat şi/sau verificat în ziua meciului.
  • Suporterii străini care şi-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceştia să stea mai mult de 48 de ore pe teritoriul României.
  • Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment de interes public şi de importanţă naţională.

euro-2020.jpg

Euro 2020
Euro 2020. România va găzdui patru meciuri

Ce meciuri se vor juca pe Arena Națională 

EURO 2020  se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

România a primit organizarea a patru meciuri pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei. 

 

 
 
Loading...