Arlauskis, genial după 10 ani! CFR Cluj, la un pas de primăvara europeană

Ultima actualizare:

    Giedrius Arlauskis, eroul meciului cu Rennes
Giedrius Arlauskis, eroul meciului cu Rennes

Portarul Arlauskis a fost de netrecut în poarta CFR-ului în meciul cu Rennes (1-0), la fel cum a făcut-o în urmă cu un deceniu, contra Sevillei.

Fără intervenţiile formidabile ale lituanianului, CFR Cluj ar fi pierdut la scor confruntarea de joi seară. Evoluţia lui Arlauskis cu Rennes a fost una colosală, care a amintit de minunile făcute în 2009, atunci când a închis poarta Unirii Urziceni în partida cu FC Sevilla.

Disperarea e cuvântul care ilustrează cel mai bine starea de spirit a jucătorilor lui Rennes la capătul unui meci în care s-au lovit de „zidul” Arlauskis. „Dacă Rennes n-a câştigat la Cluj, e doar vina lituanianului. Cu mâna, cu piciorul, portarul românilor i-a adus la disperare pe bretoni”, au scris jurnaliştii francezi de la L`Equipe, confirmând momentul de graţie al fotbalistului baltic de 31 de ani. Chiar şi antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a subliniat superioritatea adversarului şi norocul de a avea un Arlauskis în zi mare. ,,I-am spus şi lui, nu-mi aduc aminte un meci la fel de bun al lui. Poate cu Sevilla, la Urziceni, dar acum cred că a fost mai bun. Fără el n-am fi câştigat”, a menţionat tehnicianul campioanei României. Partida cu pricina a avut loc la 24 noiembrie 2009, pe stadionul Steaua, Urziceniul antrenat de Dan Petrescu reuşind o victorie uriaşă (1-0) mulţumită aceluiaşi Arlauskis, care s-a pus atunci în faţa unor jucători de top ai andaluzilor, în frunte cu Jesus Navas.

Logodit cu norocul, Dan Petrescu are însă şi marele merit de a scoate maximum din potenţialul elevilor săi, cu care a lucrat intens fazele fixe, una din puţinele modalităţi în care poate fi învinsă o echipă mai valoroasă. „Chiar în ziua meciului am exersat loviturile libere”, a recunocut marcatorul golului victoriei, venezueleanul Rondon, care a fructificat un corner bătut perfect de Ciprian Deac. „Fără muncă, fără organizare, fără sacrificiu, fără faze fixe şi fără noroc n-ai cum să baţi de două ori o echipă ca Rennes. Ei au bătut de două ori pe PSG în ultimele trei luni”, a fost concluzia lui Dan Petrescu.

Calculele calificării în 16-imile Ligii Europa s-au simplificat după victoria CFR-ului cu Rennes, dar şi după succesul lui Celtic pe terenul lui Lazio (2-1). Ca urmare, scoţienii sunt calificaţi matematic, iar francezii sunt eliminaţi, al doilea loc care duce în primăvara europeană rămănând o afacere în doi, între CFR şi Lazio. Înaintea confruntării directe de la Roma (28 noiembrie), clujenii au şase puncte avans, astfel că îşi permit chiar şi o înfrângere pe „Olimpico”. În acest caz, dacă Lazio va câştiga şi la Rennes, în ultima etapă, calificarea CFR-ului va fi condiţionată de cel puţin un egal cu Celtic, la 12 decembrie, pe teren propriu.

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu (Hoban 74), Burcă, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Deac (Păun 89), Traore (Rondon 71), Omrani

Rennes: Salin – Traore, Da Silva, Gnagnon, Maouassa – Raphinha, Bourigeaud (Guitane 84), Grenier, Niang – Del Castillo (Siebatcheu 66), Hunou (Gboho 66)

A marcat: Rondon 87

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net