Aşa arată durerea maximă! Ajax, eliminată dramatic în semifinalele Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui Ajax, prăbuşiţi pe gazon
Jucătorii lui Ajax, prăbuşiţi pe gazon

Sezonul fantastic făcut de Ajax în Liga Campionilor s-a încheiat în semifinale, în cel mai crud mod cu putinţă.

După modelul „Steaua – Middlesbrough”, Ajax Amsterdam a avut 3-0 în „dubla” cu Tottenham, dar a ratat dramatic calificarea în finală. O durere mai mare nu poate fi imaginată pentru un fotbalist.

Prăbuşiţi în iarbă, care şi cum a căzut, cu mâinile la faţă, pentru a-şi ascunde lacrimile. Aşa au terminat jucătorii lui Ajax un meci pe care nu-l vor uita întreaga viaţă. După 1-0 la Londra cu Tottenham, „lăncierii” au avut 2-0 pe teren propriu în returul de la Amsterdam, moment în care se imaginau deja în finala Ligii Campionilor de la Madrid. Numai că, de la 2-0 s-a făcut 2-3 în repriza secundă, golul calificării lui Tottenham picând extrem de dureros, în minutul 90+6 , la una dintre ultimele faze. „Trebuie să îndurăm partea crudă a fotbalului. E greu să găsim cuvintele potrivite, dar mergem mai departe”, a mărturisit antrenorul lui Ajax, Erik ten Hag. Fost jucător la gruparea olandeză, românul George Ogăraru a ilustrat şi el amărăciunea jucătorilor lui Ajax. „Meciul m-a dus cu gândul la acea semifinală cu Middlesbrough, când şi noi am luat gol în ultimele minute. Mai bine primeau golul trei mai devreme, nu aşa, în prelungiri. Mai dureros de atât nu se poate. E păcat pentru că sunt tineri şi nu se ştie când vor mai ajunge aici, iar fotbalul jucat de ei în această ediţie a fost încântător”, a spus Ogăraru. Într-adevăr, Ajax a scris în această primăvară una dintre poveştile frumoase din istoria Ligii Campionilor, eliminând pe parcurs Real Madrid şi Juventus după victorii incredibile obţinute în deplasare.

Începând din vară, lotul lui Ajax va fi completat de internaţionalul român Răzvan Marin, transferat de la Standard Liege. Cum „lăncierii” au ratat şansa unei calificări directe în grupele Ligii Campionilor ca deţinătoare a trofeului, Ajax va începe următoarea stagiune europeană în faza preliminariilor. Astfel, dacă va câştiga campionatul, Ajax va intra pe ruta campioanelor, acolo unde s-ar putea întâlni cu reprezentanta Ligii I, CFR Cluj sau FCSB. În schimb, dacă Ajax va termina sezonul intern pe locul doi, atunci Răzvan Marin şi noii săi colegi vor juca în preliminariile Ligii pe ruta non-campioanelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net