Aşa a câştigat Rădoi meciul cu Trencin!

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi a obţinut cu Trencin prima victorie din cariera de antrenor
Mirel Rădoi a obţinut cu Trencin prima victorie din cariera de antrenor

Toată lumea a sărit în capul lui Mirel Rădoi, căruia i s-a reproşat că vrea să fie antrenor, dar n-are la mână diplomele necesare. Până la urmă, în fotbal nu e ca la facultate, iar fostul jucător a demonstrat într-un moment greu că are fler pentru această meserie. Totul, în trei paşi simpli.

În primul rând, Mirel Rădoi a avut un curaj nebun să-l introducă titular pe Gregory Tade, deşi nici nu se uscase cerneala pe contractul semnat de acesta cu Steaua. Mutarea s-a dovedit a fi însă mai mult decât potrivită, cu excepţia golului, atacantul făcând un meci perfect. Francezul s-a bătut cu fundaşii adverşi, a apărut în faţa porţii de foarte multe ori, i-a rupt pe slovaci pe contraatac şi a iniţiat golul de 2-0. O mare bilă albă pentru el, dar şi pentru antrenorul care a riscat când nouă antrenori din zece l-ar fi introdus maximum în repriza a doua. Apoi, după o primă parte în care Trencin a fost peste Steaua, iar roş-albaştrii se puteau declara mulţumiţi că tabela arată 0-0, Rădoi a schimbat din discurs macazul pentru ultimele 45 de minute. Mai exact, tânărul tehnician i-a certat pe jucătorii săi la vestiare şi le-a spus, printre altele, că mai bine pierde cu 2-1, decât să încheie 0-0. Aceste vorbe au avut efect şi Steaua a fost altă echipă în repriza a doua.

Tade şi compania le-a confiscat slovacilor mingea, şi fiecare jucător în parte şi-a asumat din ce în ce mai multe responsabilităţi de finalizare individuală. Această dezinhibare a dus în cele din urmă la deschiderea scorului, prin execuţia lui Nicuşor Stanciu din lovitură liberă. Pasul cu numărul 3 făcut de Mirel Rădoi, care a consfinţit victoria şi a bătut în cuie calificarea, a fost introducerea algerianului Hamroun în locul vedetei şterse, Chipciu, după o oră de joc. Pe lângă curajul de a-l schimba aşa devreme pe tupeistul mijlocaş, avut rareori de predecesorii săi, antrenorul a mai riscat o dată prin debutul mijlocaşului venit de la Oţelul de foarte puţin timp. Africanului i-a ieşit chiar mai bine decât lui Tade şi a înscris golul de 2-0, punând practic cireaşa pe tortul unui meci impecabil, gândit în primul rând de Mirel Rădoi. „Ne-a fost teamă de miza partidei şi miza competiţiei. Ceea ce a făcut Hamroun trebuia să facem de la începutul jocului. Mă bucur că au înţeles mesajul de la pauză, când le-am spus că prefer să pierdem cu 2-1, decât să terminăm 0-0”, a declarat Rădoi. Astfel, tehnicianul demonstrează la primul examen european că nu-ţi trebuie patalama ca să şti fotbal şi le dă o palmă celor care au măturat cu el pe jos în ultima vreme.

Un musulman l-a salvat pe Gigi Becali

Patronul Stelei a fost tot timpul plin de prejudecăţi la adresa fotbaliştilor de altă religie, fanatismul său de creştin-ortodox împiedicând multe veniri în Ghencea. Puţinele excepţii s-au soldat cu scandaluri, dar acum s-a întors roata. După ce şi-a călcat pe inimă şi l-a adus pe Jugurtha Hamroun, acesta l-a răsplătit cu un gol în poarta lui Trencin. Musulmanul de la mijlocul Stelei, care nu bea şi nu fumează, i-a dedicat reuşita cu Trencin tatălui său care trăieşte în Algeria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net