Aşa tată, aşa fiu! Moştenirea lăsată de portarul maghiar Kiraly

Ultima actualizare:

    Gabor Kiraly
Gabor Kiraly

Celebrul portar cu izmene Gabor Kiraly are un băiat de 13 ani care îi calcă pe urme, inclusiv la echipamentul de joc.

Ajuns la 41 de ani, maghiarul Kiraly a devenit celebru în special prin pantalonii de treningul de culoare gri pe care i-a purtat întreaga carieră. Culmea e că Gabor are un fiu, Matyas, care e tot portar şi care a adoptat aceeaşi ţinută nonconformistă.

L-am admirat pe Gabor Kiraly în meciurile României cu Ungaria, dar şi la ultimul turneu final continental, 2016, acolo unde vecinii noştri au ajuns în optimi. Dincolo de calităţile incontestabile de portar, Kiraly a fost un adevărat deschizător de drumuri în ceea ce priveşte echipamentul. Astfel, în loc de obişnuitele şorturi pe care le vedem la meciurile de fotbal, maghiarul a ales să evolueze în nişte pantaloni de trening gri, oferind privitorilor o imagine haioasă. „Sunt portar, nu model. E o chestiune de confort. Am încercat şi pantalonii scurţi, dar nu puteam să joc. Eficienţa e mai importantă decât felul în care te îmbraci”, a explicat Kiraly. Retras de la naţionala Ungariei după Euro 2016, Gabor continuă să evolueze la nivel înalt, el fiind titular la echipa din oraşul natal, Szombatheliy Haladas.


    Matyas Kiraly
Matyas Kiraly

La acelaşi club de primă divizie, dar la grupele de copii şi juniori, e legitimat un alt Kiraly, de numai 13 ani. Evident, e vorba chiar de fiul lui Gabor Kiraly, care a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru postul de portar. Mai mult, tânărul Matyas a adoptat ca stil vestimentar tot nişte „izmene” gri, care se murdăresc peste tot în urma săriturilor din bară în bară.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net