Asalt spre medalia olimpică. Strategia preşedintelui Răzvan Burleanu

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat strategia pentru participarea naţionalei de fotbal la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tricolorii se întorc la Olimpiadă după o pauză de 56 de ani, iar echipa antrenată de Mirel Rădoi va avea ca obiectiv obţinerea unei medalii. Turneul va avea loc la vară, în Japonia, în perioada 22 iulie – 8 august.

Comitetul Executiv al FRF, desfăşurat miercuri, a avut ca temă principală de discuţie pregătirile în vederea unei prestaţii cât mai consistente a României la JO de la Tokyo. Calificată în urma evoluţiei de senzaţie a naţionalei de tineret (U21) la Euro 2019, formaţia noastră îşi propune o nouă prezenţă în careul de aşi. „Dacă am aşteptat 56 de ani să jucăm la Olimpiadă, atunci vom ieşi onorabil de la Olimpiadă. Trebuie să pregătim o echipă competitivă pentru că obiectivul e de a obţine o medalie”, a declarat preşedintele Federaţiei, Răzvan Burleanu. Lotul de 18 jucători Under 23 (cu trei excepţii) rămâne însă marea necunoscută, în condiţiile în care cluburile nu sunt obligate să accepte convocările în acea perioadă de început de stagiune, cu meciuri în preliminariile cupelor europene. ,,Vor urma multe discuţii cu cluburile pentru a vedea exact pe ce jucători ne bazăm. Vrem să oferim posibilitatea fotbaliştilo mai tineri să aibă o rampă de lansare”, a dezvăluit Burleanu, semn că negocierile vor fi intense.

Super-turneu amical în iunie

De asemenea, pentru ca selecţionerii Mirel Rădoi şi Adi Mutu să pună cap la cap cea mai bună formulă de echipă, Răzvan Burleanu a anunţat participarea României la un super-turneu de pregătire, la începutul lunii iunie. Este vorba despre tradiţionala competiţie rezervată tinerilor la Toulon, în Franţa. „Am luat decizia să mergem la cel mai important turneu pre-olimpic, în perioada 1-14 iunie. Vor participa 12 echipe, până acum şi-au anunţat prezenţa Anglia, Franţa şi Japonia. Şi se poartă discuţii în aceste zile cu Brazilia, Argentina şi Coasta de Fildeş”, a precizat şeful FRF. Pentru că Mirel Rădoi va fi implicat în acea perioadă la naţionala mare (pentru Euro 2020 sau pentru amicalul cu Anglia de la 7 iunie), România va fi antrenată la Toulon de selecţionerul U21, Adi Mutu.

Pentru ca România să aibă şanse la medalie la Tokyo, tricolorii trebuie să iasă mai întâi din faza grupelor, în sefrturi, adică să se claseze pe unul din primele două locuri. Componenţa celor patru grupe a câte patru echipe va fi definitivată prin tragere la sorţi, la 20 aprilie. Până acum se ştiu 14 din cele 16 participante, ultimele două poziţii urmâmd să fie stabilite la turneul preliminar din America de Nord şi Centrală.

Echipele calificate la Olimpiadă

Ţara gazdă: Japonia

Europa: România, Franţa, Germania, Spania

America de Sud: Argentina, Brazilia

Africa: Egipt, Coasta de Fildeş, Africa de Sud

Asia: Australia, Arabia Saudită, Coreea de Sud

Oceania: Noua Zeelandă

image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net