Fost ”Balon de Aur”, brazilianul Ronaldinho se află în cel mai lung ”cantonament” din viața sa. El este reținut de aproape două luni în Paraguay după ce a utilizat un pașaport fals. De trei săptămâni, el a schimbat celula închisorii cu cel mai luxos hotel din capitala statului, Asuncion, acolo unde se află în arest la domiciliu.


1,6 milioane de dolari a plătit cauțiune fostul fotbalist pentru el și fratele său, Roberto de Assis Moreira, pentru a putea ieși din închisoare în perioada desfășurării procesului. Arestați în data de 6 martie, la scurt timp după sosirea lor la Asuncion pentru promovarea unei cărţi, cei doi sunt acuzaţi că au intrat în această ţară cu documente falsificate. După o lună în spatele gratiilor, Ronaldinho şi fratele său au fost plasaţi în arest la domiciliu începând din 7 aprilie, într-un hotel din centrul istoric al capitalei Paraguayului. Palmaroga Hotel este construit în secolul XIX, are patru stele este cel mai luxos stabiliment din oraș.

hotel_palmaroga.jpg

Hotelul Palmaroga, în care este arestat la domiciliu Ronaldinho, e cel mai luxos din Asuncion
Hotelul Palmaroga, în care este arestat la domiciliu Ronaldinho, e cel mai luxos din Asuncion

Având în vedere renumele fotbalistului, dar și valoarea cauțiunii, de 1,6 milioane de dolari, Ronaldinho își petrece arestul în apartamentul prezidențial, dotat cu un dormitor, o cameră de zi cu un televizor gigant, o mică bucătărie și o baie cu jacuzzi.

hotel_palmaroga_camera_zi.jpg

Camera de zi a apartamentului în care locuiește Ronaldinho
Camera de zi a apartamentului în care locuiește Ronaldinho

În plus, de pe balcon poate vedea panorama superbă a Golfului Asuncion. Fratele său a primit un apartament ceva mai modest, aflat la doar două uși distanță de fostul jucător al Barcelonei. Brazilianul nu are voie să părăsească hotelul, dar poate ieși din cameră și să meargă, dacă vrea, la piscina olimpică de pe acoperiș, sau la barul care servește băuturi exotice de la parter.

dormitor_hotel_palmaroga.jpg

În acest pat doarme Ronaldinho de aproape o lună
În acest pat doarme Ronaldinho de aproape o lună

Cum nicăieri nu e mai bine ca acasă, Ronaldinho abia așteaptă să scape din ”închisoarea” de lux. ”Este o lovitură foarte dură. Niciodată nu mi-aş fi imaginat că mă voi afla într-o asemenea situaţie”, a declarat el într-un interviu acordat ziarului paraguayan „Abe”, primul după reţinerea sa. ”Am fost luat în totalitate prin surprindere atunci când am aflat că aceste paşapoarte nu erau valabile”, a mai spus Ronaldinho, care a împlinit 40 de ani când era la închisoare.

ronaldinho.jpg

Ronaldinho a fost arestat la 7 martie în Paraguay
Ronaldinho a fost arestat la 7 martie în Paraguay
Foto: Guliver/ GettyImages

Ajuns în Paraguay pentru a participa la lansarea unui cazinou online şi la publicarea autobiografiei sale, Ronaldinho nu știe când se va termina totul. Cert este că știe deja ce va face când va reveni în Brazilia: ”Primul lucru pe care îl voi face după ce voi pleca din Paraguay este să merg să-mi sărut mama şi apoi să analizez ce a generat această situaţie”, a mai spus fostul ”Balon de Aur” din 2015.

Dacă vor fi găsiți vinovați, Ronaldinho şi fratele său riscă să fie condamnaţi la cinci ani de închisoare.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: