Asta e pasiunea secretă a lui Radu Mazăre. Fiul îi calcă pe urme

Ultima actualizare:

    Primarul Constanţei e maestru în lupta corp la corp
Primarul Constanţei e maestru în lupta corp la corp

Atunci când nu conduce Constanţa, edilul Radu Mazăre este recunoscut datorită pasiunii sale pentru sporturile nautice, însă puţină lume îl ştie în postura de practicant de arte marţiale. Acesta a descoperit de mai mult timp karate kyokushin şi se pregăteşte la cel mai înalt nivel, iar fiul său, Răducu, i-a moştenit hobby-ul, obţinând de curând centura verde din partea lui Francisco Filho. unuia dintre cei mai mari luptători ai tuturor timpurilor.

Tânărul de 20 de ani tocmai a susţinut la finele săptămânii trecute examenul pentru centura verde, supervizor fiind nimeni altul decât legendarul luptător brazilian, fost finalist al circuitului K-1 şi îmblânzitorul legendelor Peter Aerts, Ernesto Hoost şi Remy Bonjasky.Răducu a mai practicat karate kyokushin şi în copilărie, iar de aproape un an a început din nou să meargă la sala de antrenamente, faptul că a reuşit să obţină cu brio centura verde l-a bucurat pe tatăl său, care a aflat vestea chiar înaintea ultimei ediţii a Carnavalului de la Mamaia de anul acesta.Pentru că s-a implicat în promovarea acestui sport, primarul Constanţei a primit, onorific, centura neagră cu doi dani, dar şi un chimono, din partea preşedintelui Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact (FRAMC), Dorel Bulearcă, chiar pe scena Carnavalului, în faţa a mii de oameni. De altfel, legendarul Filho şi şeful FRAMC au jucat rolul unor conducători de armată în acţiunea pusă în scenă de primarul Mazăre, care l-a interpretat pe faraonul Ramses.

"Domnul Mazăre ne-a demonstrat că este un om de cuvânt şi s-a implicat pentru promovarea kyokushinului, un sport care în Japonia este disciplină şcolară. Acolo s-a înţeles că este un sport care ajută mult la disciplină, la dezvoltarea caracterului, dar şi la încrederea de sine. Kyokushin e mai mult decât un sport, e o stare de spirit", a spus Bulearcă. "Am avut parte de o săptămână extraordinară în România. Prezenţa mea la Tabăra Internaţională de Vară m-a bucurat, am găsit o mulţime de tineri talentaţi, care îşi vor asigura o mulţime de valori practicând kyokushinul", a declarat şi Francisco Filho.Peste 1.000 de sportivi anunţaţi pentru anul viitorŞeful FRAMC a dezvăluit faptul că intenţionează să organizeze şi anul viitor Tabăra Internaţională de Vară tot la Mamaia, atunci când aşteaptă aproape 1.000 de sportivi din mai multe ţări. "Cu siguranţă, amploarea evenimentului va fi mult mai mare. Şi sigur Francisco Filho va accepta invitaţia noastră", a mai spus Dorel Bulearcă.

Răducu, fiul edilului nu se lasă nici el mai prejos
Răducu, fiul edilului nu se lasă nici el mai prejos

Mazăre va încerca kimonoul şi la următorul carnaval de la Mamaia
Mazăre va încerca kimonoul şi la următorul carnaval de la Mamaia
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net