Aşteaptă play-off-ul degeaba! FCSB n-a revenit niciodată după ce a pierdut sezonul regular

Ultima actualizare:

    ReghecampfFoto Click!
ReghecampfFoto Click!

CFR a învins-o la pas pe Sepsi şi a pus cinci puncte între ea şi principala urmăritoare, FCSB, care pare să aştepte din nou să facă diferenţa în play-off. Şi în precedentele două sezoane a mizat însă pe această strategie, dar ea s-a dovedit falimentară, chiar dacă diferenţa a fost de două, respectiv patru puncte. Iar clujenii par mai tari decât Astra şi Viitorul!

Dacă turul s-ar încheia azi, între clujeni şi bucureşteni ar fi trei puncte, conform regulii înjumătăţirii şi rotunjirii în plus. Teoretic, lesne de recuperat printr-o victorie în meciul direct, dar lucrurile nu stau aşa de simplu din două motive! În primul rând, în ciuda experienţei, FCSB nu se descurcă nici ea prea bine cu presiune pe umeri şi biciuri pe spinare date constant de Gigi Becali, astfel că gafează la fel de des ca adversarele sale. Asta înseamnă că play-off-ul nu reprezintă vreun mare avantaj pentru roş-albaştrii şi mărturie stau cele două titluri pierdute în acest sistem competiţional în faţa Astrei şi Viitorului. În stagiunea 2015-2016, giurgiuvenii au încheiat sezonul regulat cu 51 de puncte, iar FCSB abia cu 44, intrând în lupta finală de pe locul 5. La înjumătăţire rămăseseră însă doar patru puncte şi situaţia nu era dramatică. Roş-albaştrii au câştigat unul dintre cele două meciuri directe, dar n-a fost suficient şi trupa lui Marius Şumudică a câştigat titlul. Atunci, nici Dinamo, care intrase în play-off cu doar două puncte sub Astra, n-a reuşit să le recupereze până la final, ba dimpotrivă, „câinii” încheind pe 4.

Astra şi Viitorul, ultimele coşmaruri

Apoi, în sezonul următor, Viitorul lui Gheorghe Hagi a avut un avantaj şi mai mic după sezonul regulat, doar două puncte despărţind trupa „Regelui” de cea a lui Laurenţiu Reghecampf, dar tot a fost mult. Cele două echipe au încheiat până la urmă la egalitate şi au avut nevoie de arbitrajul TAS-ului pentru a stabili campioana, care a fost în cele din urmă Viitorul, datorită meciurilor directe. Al doilea motiv pentru care FCSB n-ar trebui să se bazeze pe play-off pentru a tranşa lupta la titlu vine tot din precedentele două experienţe! Roş-albaştrii au testat pe pielea lor duşmănia celorlalte cinci echipe, care au făcut tot posibilul, mai ales pe final, să ia oricine campionatul, dar nu FCSB. Astfel, fără puncte, fără prieteni şi nestând la mâna ei, trupa lui Gigi Becali se mai poate arde încă o dată grav! Ar bifa al treilea an consecutiv când e favorită la titlul, dar îl pierde în faţa trupei care câştigă la mustaţă sezonul regulat.

Becali vrea tehnologie video şi arbitrii străini

Patronul FCSB-ului ştie din anii trecuţi cum stă treaba cu play-off-ul şi încearcă să modifice nişte lucruri care, crede el, ar face competiţia mai corectă şi pe Budescu şi compania de neoprit. Pentru asta a cerut două lucruri, ambele greu de din cauza banilor. „Am vorbit cu Gino şi i-am spus că vreau să terminăm cu măgăriile şi să băgăm arbitrajul video. Împărţim costurile, care sunt mari, dar ştim o treabă. În plus, o să propun în Adunarea Generală ca în play-off să aducem arbitrii străini. Noi nu avem arbitrii de talie pentru lupta la titlu. Sfeşnic, ăla, e cel mai bun, şi are şi nume biblic, dar atât”, a declarat Becali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net