Astra are cale liberă spre grupe

Ultima actualizare:

    Astra a ajuns în  „primăvara” precedentei  ediţii a Ligii EuropaFoto: Mediafax
Astra a ajuns în „primăvara” precedentei ediţii a Ligii EuropaFoto: Mediafax

Astra a ajuns în preliminariile Ligii Europa beneficiind de faptul că cei de la FC Voluntari – câştigători ai Cupei României – nu au avut dosarul pentru licenţă UEFA depus la timp. Echipa pregătită de Edi Iordănescu a intrat ieri în urne pentru turul doi preliminar al competiţiei internaţionale, iar sorţii au fost favorabili. Giurgiuvenii vor juca dubla manşă cu învingătoarea dintre FC Differdange şi FK Zika.

Astra o ia de la zero în acest sezon. Cu un lot întinerit substanţial, fără jucători-vedetă (exceptându-i aici pe Silviu Lung jr. şi Săpunaru –ambii pe picior de plecare, cu oferte concrete) şi cu Edi Iordănescu, antrenorul care i-a luat locul lui Marius Şumudică, care a ales Turcia. Giurgiuvenii sunt de câteva zile în cantonament în Slovenia, iar ieri au avut primul amical, cu echipa campioană a statului Kosovo (n.r. meci terminat după închiderea ediţiei). Până să-şi pună la punct lotul cu care vor ataca competiţiile interne dar şi Liga Europa, giurgiuvenii şi-au aflat ieri advesarii din turul doi preliminar al Ligii. Astra va juca în dublă manşă (13 iulie în deplasare, 20 iulie pe teren propriu), cu învingătoarea meciului FK Zira - FC Differdange.

Este clar că sorţii au fost în favoarea românilor, care, teoretic, n-ar trebui să aibă nici un fel de emoţie cu nici unul dintre cele două cluburi. FC Differdange este din Luxemburg, a terminat sezonul pe locul secund şi este antrenată de Pascal Carzaniga. Cel mai valoros jucător din lot este veteranul belgian David Vandenbroeck, un fundaş central evaluat de site-urile de profil la 200.000 de euro. Oponenţii lor în primul tur preliminar sunt azerii de la FK Zika, formaţie care s-a clasat pe 4 în sezonul trecut. Echipa e pregătită de Adil Shukurov, iar cel mai scump fotbalist din lot este un nigerian cotat la 400.000 de euro.

Moţi şi Keşeru, deplasare în Lituania


    Moţi este jucător  de bază la LudogoreţFoto: EPA
Moţi este jucător de bază la LudogoreţFoto: EPA

Luni, 19 iunie, s-au tras la sorţi şi meciurile din Liga Campionilor. Echipa românilor Claudiu Keşeru şi Cosmin Moţi a intrat în urme în turul doi preliminar al celei mai tari competiţii inter-cluburi de pe continent. Sorţii le-au scos în cale formaţia Zalgiris Vilnius. Lituanienii sunt cunoştinţe vechi ale echipelor româneşti, ultimii care s-au întâlnit cu cei de la Zalgiris sunt steliştii, dar în Liga Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net