Astra - ASA Târgu Mureş

Ultima actualizare:

    N'Doye şi compania n-au avut prea multe şanse în faţa locului 5 anul trecut în Ligue 1foto: Click
N'Doye şi compania n-au avut prea multe şanse în faţa locului 5 anul trecut în Ligue 1foto: Click

Liga I a măcinat un an de zile, iar acum a ajuns în faţa ultimelor sale două etape. Cu atâtea insolvente în prima parte a clasamentului, miza la vârf devine una singură: cine câştigă tilul. Având în vedere programul primelor două clasate şi rezultatele probabile, devine evident că totul se va decide duminică, la Giurgiu, în Astra - ASA Târgu Mureş.

Astra - ASA Târgu Mureş a devenit cel mai important meci din aceste ultime două runde. Toată lumea şi-a făcut calcule şi luând în considerare că ardelenii mai au la Giurgiu şi cu Oţelul acasă, iar Steaua cu Botoşani şi la Iaşi, lucrurile se vor cam bate în cuie în această duminică, când Zicu şi compania mai au de trecut un singur hop până la final.

Dificultatea partidei de la Giurgiu e foarte clară, doar că steliştii şi restul microbiştilor îşi pun altă întrebare: oare se va omorî Astra cu firea? Gazdele au locul de Liga Europa asigurat, iar situaţia financiară de la echipă e dezastruoasă. Mai mulţi jucători au părăsit deja clubul dinainte ca sezonul să se încheie, iar Budescu şi compania par storşi de orice vlagă.

Astra - ASA Târgu Mureş, cel mai complicat meci pentru Şumudică

Totuşi, antrenorul Marius Şumudică s-a întâlnit la o cafea cu Costel Gâlcă, tehnicianul Stelei, şi i-a promis acestuia că Astra - ASA Târgu Mureş se va juca pe bune. N-avem niciun motiv să ne îndoim de corectitudinea intenţiilor lui Şumudică, doar că influenţa lui se va opri la vestiare, iar pe teren, unde se vor decide lucrurile, nu va juca el.

În aceste condiţii, oricâte presiuni, scenarii şi supoziţii se vor face, e clar că nimeni nu poate şti de pe acum ce se va întâmpla duminică seara. Din punct de vedere al clasamentului, lucrurile sunt destul de clare: ASA are un singur punct avans şi meciurile directe în faţa lui Tănase şi compania, cele care contează în caz de egalitate de puncte.

Astra - ASA Târgu Mureş e ultimul derby al campionatului

Astra - ASA Târgu Mureş se va juca duminică, de la ora 21:00, aceeaşi cu cea la care se vor înfrunta Steaua şi FC Botoşani. La mureşeni nu va lipsi niciunul dintre oamenii de bază ai lui Liviu Ciubotariu, spre deosebire de giurgiuveni, care sunt decimaţi de absenţe. Marius Şumudică a anunţat chiar un adevărat exod după terminarea campionatului, la Astra urmând să mai rămână maximum 12 jucători în lot.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net