Astra e coşmarul Craiovei

Ultima actualizare:

    Oltenii încep play-off-ul ca şi anul trecut, în faţa giurgiuvenilor, o echipă care le-a distrus şansele la titlu încă din start şi pe care n-au învins-o în ultimele 5 jocuriFOTO: Sportpictures.eu
Oltenii încep play-off-ul ca şi anul trecut, în faţa giurgiuvenilor, o echipă care le-a distrus şansele la titlu încă din start şi pe care n-au învins-o în ultimele 5 jocuriFOTO: Sportpictures.eu

CFR şi FCSB sunt primele două favorite la titlu, dar Craiova nu are nimic de pierdut şi crede că poate face minuni, mai ales pe teren propriu. Regulamentul o obligă însă să debuteze cu locul 4, care e Astra, una dintre cele mai alunecoase echipe din Liga 1. Şi dacă privim cu doar un play-off în spate, oltenii ar trebui să tremure.

Craiova a început şi play-off-ul sezonului 2016-2017 tot cu Astra şi tot într-o postură similară cu cea de acum. La Giurgiu n-a reuşit însă decât un 0-0 în faţa trupei lui Marius Şumudică şi pasul greşit a fost fatal. Viitorul şi FCSB s-au distanţat din start şi au rupt campionatul, iar CS U, cu sacii în căruţă, adică cu Liga Europa asigurată pentru că CFR era în insolvenţă şi nu avea voie, n-a mai jucat nimic. Astfel, şi returul cu Astra, de la Severin, a fost tot un fiasco total, dunărenii câştigând cu 3-1. Aceste rezultate nu sunt însă o coincidenţă, Astra chiar devenind în ultima vreme o obsesie pentru Craiova şi un obstacol greu de trecut. Asta pentru că oltenii nu au câştigat niciunul din ultimele cinci meciuri directe. În cele două partide din sezonul regular a fost 1-1 la Severin, înainte de mutarea pe noul Oblemenco, şi 2-2 la Giurgiu. Totuşi, băieţii lui Devis Mangia ignoră această statistică şi aşteaptă un final de sezon mare.

În ultimul meci s-au înscris 4 goluri

”Eu aș vrea eventul, dar îmi doresc în primul rând să ridicăm Cupa, pentru că avem o șansă foarte mare. Ne este la îndemână, mai sunt două meciuri până la finală. O să fie meciuri mult mai grele, cu o miză mult mai mare, dar dacă noi vom continua așa nu ne va sta nimeni în cale”, a spus Alexandru Băluţă. De partea cealaltă, Edi Iordănescu a adoptat tactica vulpii în carul cu peşte şi îi flatează pe olteni sperând să le adoarmă vigilenţa şi să urce el spre podium. ”Văd o luptă în trei pentru campionat între CFR Cluj, Steaua și Craiova. CFR Cluj, mi se pare, cea mai echilibrată echipă, cu cele mai puține fluctuații. Văd și Craiova pentru că există stabilitate acolo, un stadion care a creat o emulație extraordinară, plus că echipa stă mult mai bine la nivelul lotului față de anii trexcuti. O echipă care are automatisme, dezvoltă viteză, presing, se descurcă pe spații mici, are posibilități tehnice, fizice, tactice, plus un antrenor italian care se află la un anumit nivel deloc de neglijat. Totuși, oltenii au și lacune. S-a văzut asta în meciul cu Timișoara, cu Sepsi și chiar cu Dinamo, deși în ultimul au avut scuze fiind meci de Cupă”, a spus tehnicianul giurgiuvenilor.

E şi un meci între Gustavo şi Balaure

CS U Craiova – Astra va fi şi un duel între doi dintre cei mai buni marcatori ai campionatului nostru. Brazilianul Gustavo Di Mauro are 11 goluri înscrise în sezonul regular, unul mai puţin decât Harlem Gnohere şi George Ţucudean, care au lovit de câte 12 ori. De partea cealaltă, Silviu Balaure e golgheterul giurgiuvenilor cu 8 goluri marcate, la fel ca olteanul Alexandru Băluţă, FCSB-istul Denis Man şi botoşăneanul Mihai Roman.


    Brazilianul e golgheterul CraioveiFOTO: Sportpictures.eu
Brazilianul e golgheterul CraioveiFOTO: Sportpictures.eu

Ultimele 5 meciuri între cele două echipe:

       Meci                            Scor        Data

Astra – CS U Craiova             2-2       03/11/17

CS U Craiova – Astra             1-1       06/08/17

CS U Craiova – Astra             1-3       15/04/17

Astra  - CS U Craiova            0-0       11/03/17

CS U Craiova – Astra             0-1       20/11/16         

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net