Astra, o minune de echipă! Edi Iordănescu, mai tare decât Şumudică?

Ultima actualizare:

    Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Deşi a pierdut 18 jucători în această vară, giurgiuvenii sunt pe locul doi în Liga I după primele 10 etape.

Minunile făcute în trecut de Marius Şumudică la conducerea Astrei se repetă acum sub comanda lui Edi Iordănescu. Fosta campioană e supriza plăcută din startul actualului sezon.

Mai sunt trei runde până la finalul turului din sezonul regulat şi se pot trage deja primele concluzii privind cele şase echipe care se vor bate în primăvară la titlu şi la cupele europene. Privind clasamentul după scurgerea a 10 etape, şochează prezenţa pe locul doi a Astrei Giurgiu. Echipa patronată de Ioan Niculae s-a dezintegrat în urmă cu câteva luni, rămânând fără antrenorul Şumudică şi fără toţi jucătorii care au dus greul în anii trecuţi. Ei bine, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Astra a reuşit să lege nu mai puţin de opt meciuri fără înfrângere, serie pozitivă condimentată de remizele cu FCSB şi Craiova, ambele în deplasare, precum şi de victoria izbutită luni seară, 3-1 pe teren propriu contra campionilor de la Viitorul. „Vrem să menţinem un anumit nivel, să fim în primele şase echipe şi să mergem în play-off. E meritul jucătorilor, avem o echipă tânără, în reformare, care produce rezultate bune. Proabil suntem surpriza campionatului, dar urmează meciuri grele”, a declarat Edi Iordănescu după ce l-a învins pe Gică Hagi.

La felul în care se prezintă Astra lui Edi Iordănescu, recordurile lui Marius Şumudică din sezoanele anterioare sunt în pericol.


    Marius Şumudică
Marius Şumudică

Actualul tehnician de la Kayserispor a reuşit să lege 12 meciuri fără înfrângere în Liga I în perioada octombrie 2015 – martie 2016, în stagiunea în care „astralii” au câştigat titlul. Totuşi, e greu să-i comparăm pe cei doi antrenori, în condiţiile în care au avut la dispoziţie echipe complet diferite. „Am pierdut 18 jucători!”, a insistat Iordănescu după meciul cu Viitorul.


    Alex Ioniţă
Alex Ioniţă

Prin vocea lui Edi Iordănescu, cei de la Astra merg şi mai departe, încercând să-şi promoveze jucătorii la echipa naţională. „Rezultatele reclamă mai multă atenţie şi pentru noi. Avem jucători tineri şi talentaţi, ca Ioniţă şi Balaure. Sunt şi alţii, dar i-am amintit numai pe ei pentru că au marcat cu Viitorul. Vrem să atragem atenţia celor de la FRF şi de la loturile naţionale”, a declarat Iordănescu. Într-adevăr, cu cinci goluri marcate, Silviu Balaure e pe primul loc în clasamentul golgheterilor Ligii I, în timp ce Alex Ioniţă se dovedeşte un jucător cu execuţii de excepţie, fiind remarcat inclusiv de Gică Hagi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net