Oamenii lui Marius Șumudică n-au învățat nimic din emoțiile Stelei cu Trencin. Deși campioana a fost aproape de eliminare după o victorie cu 2-0 în prima manșă, Budescu și compania au crezut totuși că acel 1-0 obținut de ei la Iverness e suficient și puteau plăti prețul.


Astra a jucat execrabil în prima repriză din returul cu scoțienii. William de Amorim și colegii lui n-au tras nici un șut la poartă în primele 45 de minute, la finalul cărora se puteau declara norocoși că tabela arată 0-0. Acest lucru s-a datorat în primul rând portarului giurgiuvenilor, Silviu Lung junior, care a scos cu o paradă de campion mondial un șut trimis sub bară de un adversar. Furia lui Șumudică de la pauză a avut însă efect la reluare, Astra începând a doua parte mult mai bine. Românii au confiscat mingea, au mutat jocul în jumătatea lui Iverness și au mărit presiunea. În minutul 50 a venit și primul șut pe poartă al giurgiuvenilor, purtând marca jucătorului care a adus victoria în tur, Budescu. Tot el a mai ratat două ocazii mari, dar nici William de Amorim n-a fost mai prezent în joc, acesta părând mai degrabă cu gândul la Steaua. Scoțienii s-au sufocat și ei fizic în căldura de la Giurgiu și n-au mai apărut în careul lui Lung junior decât cu trei, patru faze fixe, centrate slab și rezolvate de români. Pe final, cu scoțienii căzuți, Astra n-a mai riscat și Lovin, intrat în locul lui Budescu, a dat semnalul că 0-0 trebuie să fie scorul final. Așa s-a încheiat, iar trupa lui Șumudică merge mai departe. O calificare lipsită de glorie, dar ce mai contează?

17-sport-sumudica-mediafax.jpg

Marius Şumudică
Giurgiuvenii lui Marius Şumudică i-au luat de sus pe scoțieni, considerându-se deja învingători, dar erau s-o pățească grav
Foto: Mediafax
 
 
Loading...