«Astralii» vor fi căutaţi pentru evaziune fiscală?

Ultima actualizare:

    Seto a plecat de la Astra, dar de numele lui se leagă problemele financiare ale celor de la Astrasportpictures.eu
Seto a plecat de la Astra, dar de numele lui se leagă problemele financiare ale celor de la Astrasportpictures.eu

Trupa din Giurgiu ar fi uitat să înregistreze o factură de 25.000 de euro în contabilitate.

Înfrângerea suferită duminică în faţa Pandurilor, pe propriul teren, scor 2-1, nu reprezintă singura problemă a celor de la Astra. Impresarul Daniel Cărbunescu, cel care l-a adus pe Takayuki Seto la Astra, s-a adresat cu ajutorul avocatului său celor de la Fisc pentru că oficialii clubului nu i-au achitat drepturile cuvenite.

În 2007, japonezul Seto a sosit la actuala echipă din Giurgiu şi recent, înaintea plecării în acestă vară la turcii de la Osmanlispor, a semnat un nou act cu giurgiuvenii, de această dată fără prezenţa impresarului Cărbunescu. Totuşi, agentului i se cuvin 25.000 de euro, adică procentul negociat din salariul jucătorului pentru perioada în care a evoluat la “astrali”, suma fiind tratată cu reprezentanţii clubului, care ar fi trebuit să-l plătească. Dar oficialii refuză să o facă. Iniţial, Cărbunescu a cerut falimentul clubului, dar o intrare în insolvenţă ar fi făcut ca datoria să fie foarte greu de recuperat. Însă, supriză! Ultima corespondenţă cu şefii Astrei a oferit un răspuns halucinant: “Factura nu a fost înregistrată”! Ceea ce înseamnă evaziune fiscală, adică sustragere de la plata impozitelor. “Ne-am adresat Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi în 30 de zile vom primi răspunsul anchetei. Acum e vorba despre o faptă penală”, ne-a spus avocatul Emil Pasolea. Rezultatul anchetei poate duce la un proces prin care “astralii” vor fi obligaţi de instanţă să plătească restanţa financiară.

Plini de datorii

Arestarea finanţatorului Ioan Niculae a făcut ca Astra să ajungă într-o situaţie financiară precară. Jucătorii sunt plătiţi la aproape trei luni, fiind păstrată limita de zile pentru ca aceştia să nu depună memorii pentru a deveni liberi de contract, şi au existat zile când în cantonament s-au oferit două mese în loc de trei. Se pare că în ultimul timp nu se găsesc bani nici pentru echipamentul de iarnă şi e de notorietate că giurgiuvenii s-au deplasat cu curse low-cost atunci când au disputat câte un meci în preliminariile cupelor europene.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net