Atletico Madrid e favorită în disputa cu Chelsea Londra de la București

Ultima actualizare:

    Atletico Madrid și Chelsea Londra s-au înfruntat ultima oară în ediția 2017/2018 a Ligii CampionilorFoto: Guliver / GettyImages
Atletico Madrid și Chelsea Londra s-au înfruntat ultima oară în ediția 2017/2018 a Ligii CampionilorFoto: Guliver / GettyImages

Programat pe Arena Națională din București, mâine (marți, 23 februarie), de la ora 22.00, meciul dintre Atletico Madrid și Chelsea Londra, contând ca primă manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, se anunță extrem de interesant.

Lider în LaLiga, Atletico Madrid a risipit avansul față de urmăritoarele sale. Iar eșecul (0-2) suferit acasă, cu Levante, a făcut ca Real Madrid să se apropie la 3 puncte. Ceea ce nu l-a făcut pe Diego Simeone să dramatizeze. ”Este important să înțelegem care sunt obiectivele fixate. Dar și mai important este drumul pe care trebuie să-l urmăm spre ele. Vor fi numeroase obstacole. Va exista ghinion, dar și șansă. Noi vom încerca să depășim aceste obstacole”, a spus antrenorul lui Atletico Madrid, o formație care a jucat 27 de meciuri cu echipe din Anglia în cupele europene, câștigând 12 și remizând în 5. De partea cealaltă, Chelsea Londra a făcut un pas greșit pe terenul lui Southampton (1-1). De la venirea lui Thomas Tuchel pe banca tehnică a grupării, în 26 ianuarie, acesta este a doilea egal, între ele fiind reușite cinci victorii. Grație acestor rezultate, Chelsea ocupă locul 5 în Premier League, la 16 puncte de liderul Manchester City. În competițiile europene, londonezii au disputat 45 de partide în compania cluburilor iberice, câștigând 17 dintre ele și remizând de 12 ori. În Liga Campionilor, Atletico Madrid și Chelsea Londra s-au înfruntat prima oară în ediția 2009/2010, când englezii au fost în avantaj: 2-2 și 4-0. Apoi, în ediția 2013/2014, ibericii și-au luat revanșa în semifinale: 0-0 și 3-1. În sfârșit, în ediția 2017/2018, britanicii au ieșit în avantaj (2-1, 1-1), în faza grupelor. De asemenea, Atletico și Chelsea s-au înfruntat în 2012 pentru Supercupa Europei, victoria (4-1) revenind spaniolilor. 

Din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie, confruntarea e programată pe Arena Națională din București, un stadion unde Atletico Madrid a câștigat Liga Europa în 2012. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net