Atmosferă de vis la finala Europa League

Ultima actualizare:

    Fanii lui Athletic Bilbao  au fost fericiţi doar  la începutul finalei
Fanii lui Athletic Bilbao au fost fericiţi doar la începutul finalei

Sărbătoare mare ieri în Bucureşti. Finala Ligii Europa i-a scos pe români din case şi i-a făcut pe fanii spanioli ai celor de la Atletico Madrid şi Bilbao să parcurgă peste 2.000 km pentru a vedea un meci de zile mari.

Încă de la prânz, zona din jurul Arenei Naţionale a fost transformată într-o mare alb-roşie! Şi asta pentru că suporterii celor două echipe aşteptau cu nerăbdare startul finalei.

Fanii bascilor au fost ceva mai „matinali" decât cei ai lui Atletico, ocupându-şi primii locurile în tribunele stadionului de 5 stele din Bucureşti. Cei de la Bilbao au fost şi cei care au dat tonul distracţiei înainte de intrarea în stadion, pe aleile din complexul Lia Manoliu şi pe terasele din jurul stadionului.

Comercianţii au fost mai mult decât mulţumiţi de cantitatea de alcool pe care au vândut-o până cu două ore înaintea jocului, atunci când au fost obligaţi, potrivit legii, să sisteze vânzarea de băuturi alcoolice. Ibericii au făcut show de zile mari şi pe stadion, atmosfera fiind dominată de susţinătorii lui Bilbao.

Crainicul arenei - adus special de UEFA şi care cu 3 ore înainte de meci făcuse o gafă impardonabilă, salutând... Budapesta - i-a îndemnat pe spanioli să „anunţe" echipele, aceştia conformându-se imediat, numele fiecărui fotbalist fiind scandat de peste 50.000 de oameni, românii participând la fiesta spaniolilor.

După ce au fost prezentaţi jucătorii, şi-a făcut apariţia Belodedici, ambasadorul UEFA al acestei finale, care le-a prezentat spectatorilor mult râvnitul trofeu. Apoi, crainicul a anunţat debutul show-ului pregătit de organizatorii de la Bucureşti. Şi a fost, într-adevăr, un spectacol de zile mari la care au participat 450 de studenţi voluntari.

Unii au intrat în arenă purtând plăcuţe care, îmbinate, au alcătuit logo-ul finalei, în timp ce alţii au fluturat steagurile echipelor participante în faza grupelor, printre ele fiind Rapid, Vaslui şi Steaua. Au participat şi opt gimnaste, care au întregit peisajul artistic de pe teren.

Hagi, alături de Contra la meci

Multe nume mari au asistat la finala de aseară. Printre acestea şi Gică Hagi, care a avut emoţii pentru turcul Arda Turan, jucătorul lui Atletico Madrid, pe care el l-a lansat în fotbalul mare pe când a antrenat pentru prima dată pe Galatasaray.

De asemenea, în tribune s-au aflat şi Cosmin Contra - care a sosit în ţară chiar în avionul lui Atletico - şi Gică Craioveanu.

Doar românii în Fan Zone

Până înaintea finalei, în Bucureşti se organizaseră două zone pentru fani. Ieri, una s-a desfiinţat şi cei care au vrut să urmărească meciul pe ecranele uriaşe au făcut-o în Piaţa Constituţiei.

Acolo unde au fost montate 4 corturi imense, o scenă pe care a cântat Direcţia 5 şi patru ecrane uriaşe. Teoretic, zona era rezervată fanilor lui Bilbao, însă în piaţă au fost doar români.

În total, s-au strâns 5.000 de români, care au băut bere şi au mâncat mici. În schimb, spaniolii care nu au găsit bilete au preferat terasele din Centrul Vechi.

Prinţul Felipe, la finală

Prinţul Felipe de Asturias, moşteni­­torul tronului Spaniei, susţinător al lui Atletico Madrid, a ajuns aseară la Bucureşti, aeronava cu care a călătorit Alteţa Sa Regală aterizând pe Otopeni cu o oră înaintea meciului de pe Arena Naţională. Deplasarea s-a făcut cu o coloană oficială formată din 8 maşini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net