Au crezut până la capăt! Italia-România, 2-2

Ultima actualizare:
Adrian Mutu a jucat 77 de meciuri sub tricolor, marcând 35 de goluri
Adrian Mutu a jucat 77 de meciuri sub tricolor, marcând 35 de goluri

România a condus la pauză Italia, 1-0, a încasat apoi două goluri în nouă minute și a egalat în prelungiri.

De la extaz la agonie, apoi iar la extaz. Așa am trăit amicalul de lux cu Italia, de la Bologna. Bogdan Stancu, feblețea selecționerului, a deschis scorul, iar ”tricolorii„ au reușit să țină de rezultat până la pauză. Marchisio, din penalty, și Gabbiadini au marcat în doar nouă minute, iar meciul curgea spre victoria lor. Andone, golgheterul din liga a doua spaniolă, a punctat în prelungiri, închizând tabela

Fanii români, la înălțime

4000 de români în tribunele arenei din Bologna sperau să vadă primul succes tricolor în ”Cizmă” după o pauză de 26 de ani. Au fost însă obligați să se mulțumească cu golurile marcate de Stancu și Andone, cu titularizarea lui Budescu, revenirea printre ”tricolori” a lui Cristi Săpunaru și debutul lui Andrei Ivan. Fotbaliștii au jucat cu tricourile dedicate memoriei celor morți în incendiul de la clubul Colectiv.

Fără steliști printre titulari

Parcursul neconvingător al campioanei în ultima perioadă l-a determinat pe selecționerul Anghel Iordănescu să nu convoace la lot decât un singur fotbalist al Stelei, Adi Popa. Mijlocașul nu a fost însă trimis în teren din primul minut în confruntarea cu Italia, consemându-se astfel un record: niciun stelist printre titulari. Este prima dată în ultimii doi ani când se întâmplă acest lucru, precedenta situație similară fiind în iulie 2013, când România a câștigat cu 4-0 amicalul cu Trinidad Tobago, disputat pe Arena Națională.

Mutu:”Vreau la Euro doar dacă sunt în formă”

Portarul Brănescu și-a luat la șuturi un advesar
Portarul Brănescu și-a luat la șuturi un advesar

Adrian Mutu mai are de jucat două meciuri în India și mărturisește că speră să-și găsească apoi un contract pentru a rămâne în circuit și a se pregăti pentru echipa națională. ”E clar că nu sunt la nivelul la care aș vrea eu, la nivelul de care ar fi nevoie de mine la echipa națională. Dar îmi revin, am avut o perioadă lungă de inactivitate. Eu nu m-am retras din echipa națională și nu cred că o să mă retrag vreodată”, a spus Mutu la Dolcesport. Referitor la visul de a juca din nou la Euro, Mutu a precizat:” Dacă o să fiu convocat, o să răspund afirmativ, dar numai dacă sunt în form. Altfel, nu are rost să vin, eu fiind unul dintre cei mai înfocați suporteri nu vreau să vin doar așa, cu numele. Nu am nevoie de acte de caritate, pentru că am făcut destule pentru naționala și naționala merită jucători în forma pentru Euro”.

Brănescu s-a bătut, tineretul departe de Euro


    Portarul Brănescu și-a luat la șuturi un advesar
Portarul Brănescu și-a luat la șuturi un advesar

Tineretul a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Ţara Galilor, în preliminariile CE din 2017. ”Tricolorii” au deschis scorul prin Nedelcearu, galezii reuşind egalarea prin Burns .România a jucat în inferioritate numerică din minutul 44, după eliminarea portarului Laurenţiu Brănescu, care a luat la șuturi, la propriu, un advesar. România are șanse mici să mai prindă turneul final, unde se califică primul loc din fiecare grupă și cele mai bune 4 din 9 locuri secunde. Clasamentul grupei este următorul: 1. Ţara Galilor - 11 puncte (5 jocuri), 2. Danemarca - 10 puncte (4 jocuri), 3. România - 10 puncte (6 jocuri).

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net