Au fost găsite obiecte care aparțin avionului în care s-a aflat Emiliano Sala

Ultima actualizare:

    Spectatorii de la meciul Arsenal - Cardiff l-au omagiat pe Emiliano SalaFoto: EPA
Spectatorii de la meciul Arsenal - Cardiff l-au omagiat pe Emiliano SalaFoto: EPA

Autoritățile britanice au anunțat ieri că s-au găsit două spătare care par a fi aparținut scaunelor din avionul dispărut luni, 21 ianuarie, și în care s-a aflat fotbalistul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson. Air Accidents Investigation Branch (AAIB), organismul însărcinat cu anchetarea accidentelor aeriene în Regatul Unit, a mai precizat că operațiunile de căutare vor fi reluate ”la sfârșitul acestui weekend” în funcție de condițiile meteo din zona Canalului Mânecii. Marți, Sala a fost omagiat la meciul Arsenal – Cardiff.

Organismul Britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat, miercuri, că resturi de la un avion, probabil de la aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala, au fost găsite pe o plajă din Franţa. Vor avea loc căutări pe fundul mării, pe o suprafaţă de patru mile marine pătrate. “Luni dimineaţă, Biroul de Anchete şi Analize (BEA), autoritatea franceză de investigaţii cu privire la siguranţă, ne-a anunţat că o parte a unei perne de scaun a fost găsită pe o plajă din apropiere de Surtainville, pe peninsula Cotentin. A doua pernă a fost găsită în aceeaşi zonă, mai târziu, în aceeaşi zi. După o examinare preliminară s-a ajuns la concluzia că probabil pernele sunt de la avionul dispărut”, a precizat AAIB. Autorităţile britanice au precizat că au stabilit, după analizarea traseului avionului şi a ultimei poziţii ştiute a aparatului de zbor, o zonă prioritară de căutare a avionului pe fundul mării, cu o suprafaţă de patru mile marine pătrate. Căutările vor fi făcute de un vas specializat în astfel de operaţiuni. Se estimează că aceste căutări vor începe la sfârşitul săptămânii şi vor dura cel mult trei zile. “Suntem conştienţi că în zonă sunt în curs şi căutări din surse private şi ţinem legătura cu toţi cei implicaţi, pentru a maximiza şansele localizării resturilor avionului”, se menţionează în comunicatul AAIB.

La meciurile de fotbal disputate marți seara, în Insulă, echipele din Premier League i-au adus un omagiu lui Emiliano Sala. La partida dintre Arsenal Londra și Cardiff City s-a ţinut "un moment de reculegere", iar jucătorii, oficialii și suporterii echipei galeze au purtat în piept o narcisă, simbolul Țării Galilor. Mai mult decât atât, în programul acestui meci, a fost trecut şi numele lui Emiliano Sala.

Pe de altă parte, după partida cu Arsenal, Sol Bamba a declarat că unii jucători de la Cardiff City se tem să mai meargă cu avionul. "Adeseori trebuie să mergem cu avionul, iar unii se tem de acest lucru şi nu mai vor. Managerul, conducătorii, toţi ne-au încurajat să vorbim cu un psiholog. Unii dintre noi chiar au avut nevoie".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net