Au vrut, dar n-au putut! România-Muntenegru 1-1

Ultima actualizare:

    Nicușor Stanciu a ratat un penalti în minutul 90+6foto:david muntean
Nicușor Stanciu a ratat un penalti în minutul 90+6foto:david muntean

România a început cu un semieșec campania de calificare la mondialul din Rusia, din 2018. 1-1 la Cluj cu Muntenegru nu reprezintă debutul ideal nici pentru selecționerul Christoph Daum, un antrenor ghinionist dacă ne gândim că ”tricolorii” au ratat un penalti în ultimul minut al prelungirilor.

Naționala a intrat într-o ”nouă eră”, odată cu venirea neamțului Daum. Românii au avut speranțe mari legate de startul preliminariilor alimentate și de declarațiile selecționerului, cum că vom vedea o echipă schimbată. A fost, dar în special în alcătuirea primul unsprezece.

În rest, cam aceleași lucruri cu care ne-a obișnuit naționala în ultimul timp: apărare nesigură în unele momente, construcție deficitară și lipsă de consistență în atac. S-a văzut multă dorință și determinare, însă nu ne-au adus decât un punct.

Adi Popa, introdus în a doua repriză a deschis scorul, dar bucuria ne-a ținut doar două minute, până când Jovetic a egalat. Ghinionul a făcut ca Nicușor Stanciu să rateze un penalti în ultimul minut al prelungirilor, așa că așteptăm în Armenia, în octombrie, prima victorie în preliminarii. 

Cuplu de centrali dinamoviști. Pentru prima dată într-un meci oficial, după mulți ani, în primul unsprezce al României nu s-a regăsit niciun fotbalist al Stelei. În schimb cuplul de fundași centrali a fost alcătuit din foștii dinamoviști Dragoș Grigore și Cosmin Moți. Cei doi au făcut echipă o perioadă scurtă în Șoseaua Ștefan cel Mare.

Au făcut analiza video în pauza meciului. Daum a adus în premieră la națională o altă metodă de a analizat fazele importanetale jocului. Astfel, în pauza meciului, ”tricolorilor” le-au fost puse imagini cu momentele bune de joc și cele mai puțin reușite. ” Vizualul este mult mai puternic decât orice vorbă spusă, tocmai de aceea și ședințele de pregătire, de antrenament sunt analizate video”, a precizat Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, la dolcesport.

Gazonul, ”cosmetizat” înaintea jocului. Problemele cu suprafața de joc de pe Arena din Cluj au continuat până la fluierul de începul al partidei cu Muntenegru. Dacă n-au reușit să refacă în totalitate gazonul, organizatorii au dorit ca măcar din punct de vedere estetic el să arate bine. Așa că, înainte de startul meciului, ei au împrăștiat resturi de iarbă în zonele în care se vedea pământul.

Polonia s-a făcut de râs în Kazahstan. Favorita grupei noastre din preliminariile pentru Mondialul din 2018, Polonia, n-a reușit decât un egalal în deplasare cu mult mai modesta selecționată a Kazahstanului. Oaspeții au condus cu 2-0, prin golurile lui Kaputska  şi Lewandowski, din penalti, în timp ce pentru gazde a înscris Kiznicenko, în minutele 51 şi 58. În Damenarca, nordicii s-au impus cu 1-0 în fața Armeniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net