Avem atacant, dar îl ţinem la grădiniţă

Ultima actualizare:

    George Puşcaş a devenit golgheterul all-time al naţionalei de tineretFoto: sportpictures.eu
George Puşcaş a devenit golgheterul all-time al naţionalei de tineretFoto: sportpictures.eu

Tricolorii nu mai au şanse de calificare la turneul final din Rusia şi, cu încă două meciuri inutile de disputat, suntem plini de regrete. Cele mai mari se leagă de selecţie şi au tot timpul un „dacă” în faţă. Şi până la urmă acesta e adevărul! Dacă la ratările cu Danemarca sau din Kazahstan aveam un vârf mai inspirat în teren, nu pe Keşeru sau Stancu?

George Puşcaş a împlinit deja 21 de ani, dar la naţionala României trebuie să îmbătrâneşti pentru a fi suficient de „copt” ca să meriţi o convocare! Astfel, atacantul cu patru sezoane de Italia la activ, dintre care unul de şcoală, la Inter Primavera, şi trei de joc constant la Bari şi Benevento, n-a avut până acum loc. Asta deşi administraţia Burleanu, mai ales în era Christoph Daum, a vorbit obsesiv despre reconstrucţie şi întinerire. Vorbe au rămas însă, inclusiv neamţul demonstrând că nu putem scăpa de selecţioneri fixişti. Daum a rulat în mare aceiaşi jucători şi chiar şi atunci când a surprins selectând pe cineva nou, acela a fost din Liga 1, din proximitatea vizuală a fanului român, nu de prin străinătate.  Astfel, George Puşcaş, care prin golurile lui a promovat-o pe Benevento în Serie A, n-a avut loc de ratangiul Claudiu Keşeru, de eternul corifeu, Bogdan Stancu, dar mai ales de marea speranţă care ameninţă că aşa va rămâne până la retragere, Andrei Ivan. În lipsă de altceva, Puşcaş a mers la naţionala mică şi de acolo strigă cu disperare spre Casa Fotbalului: dau goluri pe bandă rulantă, vreau şi eu o şansă. În dubla cu Bosnia şi Elveţia, din preliminariile Europeanului sub 21 de ani, George a marcat de două ori şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei mici, cu 11 goluri marcate, faţă de 9 ale lui Gabriel Torje. Datorită lui, naţionala lui Isăilă conduce grupa şi e favorită la calificare, o raritate pentru fotbalul românesc. Mai mult nu poate însă face şi Puşcaş recunoaşte că s-a simţit de multe ori nedreptăţit de selecţia lui Daum. „Naţionala mare e un obiectiv permanent al meu. Pentru asta mă antrenez şi pentru asta muncesc zi de zi. Aştept cu nerăbdare convocarea şi voi fi pregătit în orice moment. N-aş vrea să vorbesc despre alţi jucători. M-am gândit însă de multe ori că puteam fi eu la lot în locul lui X sau lui Y. O să demonstrez pe viitor că ar trebui să fiu eu în locul altora la naţionala mare”, a declarat puştiul trupei din Campania. Poate că una dintre greşelile sale a fost că nu vine în România, ca să stea sub nasul federalilor, dar Puşcaş pare din altă lume şi chiar nu vrea în Liga 1. „Obiectivul meu e să mă impun până la urmă la Inter şi să rămân acolo. Dacă nu, atunci la o altă echipă dintre cele cu tradiţie. Nu m-am gândit niciodată să vin să joc în Liga 1, nici când îmi era greu şi nu jucam în Italia. Nu sunt adeptul făcutului acelui pas în spate pentru o relansare. Mai bine fac doi mai grei în Italia”, ne-a declarat în exclusivitate Puşcaş.

Cine este George Puşcaş! 

George Puşcaş este nu fotbalist român în vârstă de 21 de ani crescut de FC Bihor Oradea şi transferat în 2013 la juniorii lui Inter Milano. Acesta nu s-a impus la lombarzi şi a fost des împrumutat la echipe din liga a II-a. Cel mai bun sezon al său în Italia a fost precedentul, în care a marcat 7 goluri pentru Benevento şi a reuşit promovarea cu trupa din Campania. El aparţine încă „Nerazzurri-lor”.


    George a vorbit cu reporterii Click! în cantonamentul de la BufteaFoto: Dorin Constanda
George a vorbit cu reporterii Click! în cantonamentul de la BufteaFoto: Dorin Constanda

Adoră pastele, orezul şi vinul roşu

George Puşcaş e de la 17 ani în Italia şi a trecut prin momente grele la început. „Am plecat singur, nu ştiam limba, am ajuns la o echipă mare, am început direct cu Primavera şi cu cantonamentele. M-am gândit însă doar la fotbal, pentru că acesta era visul meu, şi m-am adaptat. Nu-mi plac distracţiile în oraş. Prefer să ies la cumpărături sau la masă. Îmi plac pastele, orezul şi un vin roşu, de Campania, pentru că acolo joc. Pizza mănânc o dată pe săptămână, de răsfăţ. O iubită n-am, deocamdată”, ne-a dezvăluit Puşcaş.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net