Avem din nou echipă națională! România a învins cu 3-2 în Austria

Ultima actualizare:

    Denis Alibec a deschis drumul spre victorie al României în AustriaFOTO: Sportpictures.eu
Denis Alibec a deschis drumul spre victorie al României în AustriaFOTO: Sportpictures.eu

De mult nu a mai avut naționala României un selecționer atât de curajos precum Mirel Rădoi. Acesta a făcut cinci schimbări față de meciul cu Irlanda de Nord, astfel că ”tricolorii” au arătat o altă față și s-au impus cu scorul de 3-2 pe terenul favoritei grupei 1 din Divizia a doua din Liga Națiunilor, Austria.

Nici nu începuse bine meciul că Alibec, singurul vârf împins al echipei noastre, după lăsarea suprinzătoarea pe bancă a marcatorului din meciul cu Irlanda de Nord, Pușcaș, a și deschis scorul. El a trimis plasat, cu stângul, de la marginea careului mare, exact în colțul din dreapta portarului advers, după o pasă perfectă a lui Florinel Coman, titularizat surprinzător. Era minutul 3 și nici că se putea un start mai bun de partidă pentru echipa noastră. La pauză avea să se intre însă la egalitate, după ce Baumgartner, atacantul lui Hoffenheim, a profitat de o bâlbâială în centrul defensivei noastre și a marcat în minutul 17. Ca și cum acest gol nu a fost de ajuns, Deac a părăsit terenul în minutul 40, cu o entorsă la glezna dreaptă care cu siguranță îl va face indisponibil pentru următoarea etapă de campionat. El a fost înlocuit de golgheterul Viitorului din trecuta ediție a Ligii 1, Gabriel Iancu, debutant la națională, la fel ca și fundașul dreapta, Burcă.

Chiar dacă începută sub semnul dominării gazdelor, repriza secundă a fost de bun augur pentru echipa noastră, care a reușit să înscrie de două ori. Prima dată a făcut-o fundașul Dragoș Grigore, care a marcat, din careu, în minutul 51. Jucătorul lui Ludogoreț nu va uita niciodată această reușită, nu doar pentru că a fost prima pentru națională, dar a fost înscrisă chiar în ziua în care a împlinit 34 de ani. Minutul 70 a adus unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale acestei ediții a Ligii Națiunilor. Autorul lui: Alex Maxim, fotbalistul reinventat de Marius Șumudică la formația turcă Gaziantep. Fost jucător, timp de 7 ani, în Bundesliga, l-a executat pe portarul advers printr-un lob senzațional, executat de la aproximativ 20 de metri. Și doar ghinionul a făcut ca scorul să nu devină 4-1, șutul lui Iancu, din lovitură liberă, lovind bara în minutul 73.

Finalul a fost incendiar, după ce nou-intratul Onisiwo a redus din handicap în minutul 81 și toată lumea se temea ca ”blestemul” finalului de meci trăit în fața Irlandei de Nord să nu se repete. Din fericire, nu s-a întâmplat acest lucru și România a obținut o victorie mare pe terenul celei mai valoroase echipe din grupă, Austria. ”Tricolorii” s-au impus cu 3-2 și, pe lângă că au ajuns pe primul loc în grupă, acest meci a dovedit și faptul că există viață în națională și fără Ianis Hagi, neutilizat nici un minut luni seară.

În cealaltă partidă, Norvegia lui Haaland a dat recital în Irlanda de Nord, impunându-se cu scorul de 5-1, vârful lui Dortmund reușind o dublă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net