Avem iar naţională de stranieri

Ultima actualizare:

    Dorin Rotariu  a semnat pe trei  ani jumătate cu  liderul din BelgiaFoto: Mediafax
Dorin Rotariu a semnat pe trei ani jumătate cu liderul din BelgiaFoto: Mediafax

Echipa naţională s-a transformat radical în ultimul an, de la un prim 11 format aproape exclusiv din jucători din Liga 1, ajungând la unul alcătuit doar din străini. După plecarea lui Rotariu în Belgia avem o imagine total diferită a ceea ce s-a întâmplat la Euro 2016. De aşa ceva n-am mai avut parte de la Mondialul din Franţa, 1988.

Dinamo a luat 2,2 milioane de euro de la campioana Belgiei şi Dorin Rotariu a fost trimis în istoricul Bruges pentru următorii trei ani şi jumătate. Dacă va şi juca la trupa din Flandra, mijlocaşul în vârstă de 21 de ani n-are cum să iasă din planurile selecţionerului Christoph Daum pentru preliminariile Mondialului din 2018. Punând la socoteală şi ultimele plecări din Liga 1, Adi Popa la Readnig, Răzvan Marin la Standard Liege şi Alin Toşca la Betis Sevilla, vedem că tot ce era bun în ţară va juca de acum afară. Privind mai în spate, la zborurile din toamnă ale lui Chipciu şi Stanciu spre Bruxelles, observăm că FRF va trebui să trimită convocările din vreme, pentru că ele trebuie să ajungă mult mai departe, nu doar prin Bucureşti sau cel mult Giurgiu, cum s-a întâmplat până vara trecută. Practic, întreaga naţională, cu rezerve cu tot, poate fi alcătuită lejer pentru jocul cu Danemarca doar din jucători legitimaţi peste hotare. Tătăruşanu şi Chiricheş ar veni la lot din Italia, Măţel din Croaţia, Grigore din Qatar, Toşca şi Florin Andone din Spania, Adi Popa şi Pantilimon din Anglia, Stanciu, Chipciu, Marin şi Rotariu din Belgia, Găman şi Stancu din Turcia, Maxim din Germania, Hoban din Israel, Moţi din Bulgaria şi Prepeliţă din Rusia. România n-a mai avut o astfel de difersitate la naţională de pe vremea Generaţiei de Aur, mai exact din timpul Mondialului din Franţa 1998. Atunci, la meciul câştigat cu 1-0 în faţa Columbiei, l-am avut din campionatul intern doar pe Liviu Ciobotariu, care juca la FC Naţional. În rest, aveam pe val colonia din Turcia, în frunte cu Hagi, Popescu şi Filipescu, care veneau de la Galatasaray, şi cea din Spania, cu Stelea şi Gabi Popescu, legitimaţi la Salamanca, Gâlcă la Espanyol şi „Cobra” Adrian Ilie, de la Valencia. Dan Petrescm şi Viorel Moldovan jucau pentru Chelsea, respectiv Coventry, iar Dorinel Munteanu, la Koln, în Germania.

Liga 1 oferă cel mult rezervele


    Săpunaru, unul dintre  jucătorii  de bază ai  naționalei
Săpunaru, unul dintre jucătorii de bază ai naționalei

Din ţară nu pot emite pretenţii de selecţie decât Denis Alibec, Cristi Săpunaru, Steliano Filip, Romario Benzar şi Andrei Ivan, dacă îi enumerăm pe cei care au făcut parte din rândul tricolorilor în trecutul apropiat. Cei trei fundaşi au primit ceva mai multe şanse de la neamţ, în timp ce atacanţii nu prea au unde să se impună, pentru că nu prea e loc în avanposturi. Sigur, nimic nu e bătut în cuie, totul depinzând de forma de moment a fiecăruia.

Ea va dansa pentru Dorin la Bruges!


    Annuska este fan  FC Brugge
Annuska este fan FC Brugge

Noua echipă a lui Dorin Rotariu e una de tradiţie în Belgia, cu 14 titluri de campioană, ultimul cucerit chiar în precedentul sezon, după o pauză de 11 ani. Drept urmare, a fost sărbătoare mare la Bruges în luna mai a anului trecut, suporterii umplând străzile oraşului pentru a celebra aşa cum se cuvine victoria favoriţilor. La una dintre terase s-a petrecut însă o scenă desprinsă din filmele erotice.


    Vara trecută, focoasa Annuska  s-a dezbrăcat  în stradă la  petrecerea  de titlu a  grupării  belgiene
Vara trecută, focoasa Annuska s-a dezbrăcat în stradă la petrecerea de titlu a grupării belgiene

Protagonistă a fost Annuska, o tânără de 36 de ani care i-a delectat pe cei prezenţi cu un număr de striptease în toată regula. Probabil sub efectul alcoolului sau al drogurilor, femeia a renunţat complet la haine şi a dansat lasciv în mijlocul fanilor înfierbântaţi. Poliţia belgiană a intervenit imediat, iar Annuska şi-a petrecut o noapte în arest, ea fiind sancţionată ulterior cu o amendă consistentă pentru gesturi indecente în spaţiul public. Femeia are o oarecare notorietate în Belgia, ea participând în 2007 la un show de televiziune asemănător cu “Insula iubirii” de la noi. (Cezar Uricec)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net