,,Balonul de Aur” se răzvrăteşte. Decizie dură a celei mai bune fotbaliste din lume

Ultima actualizare:

    Ada Hegerberg a câştigat "Balonul de Aur" în varianta feminină
Ada Hegerberg a câştigat "Balonul de Aur" în varianta feminină

Cea mai bună fotbalistă a lumii e într-un război deschis cu discriminarea sexuală în sport.

Norvegianca Ada Hegerberg (23 de ani) este echivalenta lui Leo Messi sau Cristiano Ronaldo în fotbalul feminin. Jucătoarea nordică a refuzat însă să joace la Campionatul Mondial din această vară, în semn de protest.

Dacă Messi și Ronaldo au câștigat fiecare câte cinci „Baloane de Aur”, recompensa supremă la nivel individual pentru un fotbalist, Ada Hegerberg și-a trecut în cont în 2018 ediția inaugurală a „Balonului” în varianta feminină.

La ceremonia desfășurată în decembrie la Paris, fotbalista legitimată la echipa franceză Olympique Lyon a fost protagonista unui episod neplăcut pentru ea, dar şi pentru reprezentantele sexului frumos în general. În momentul în care a primit trofeul de cea mai bună jucătoare a lumii, Ada a fost provocată de DJ-ul evenimentului să danseze în incitantul stil „twerk”, care presupune mișcări energice și sexy ale posteriorului. „No!” a fost răspunsul discret al norvegiencei, care s-a simțit extrem de umilită.

Cu un an înainte, Ada Hegerberg luase decizia de a nu mai juca pentru echipa națională a țării sale, nemulțumită de faptul că fotbalistele din țara natală nu sunt apreciate așa cum ar trebui. „Fotbalul e sportul cel mai îndrăgit în Norvegia pentru fete, dar în același timp fetele nu se bucură de aceleași oportunități ca băieții”, a fost justificarea bine întemeiată a Adei. Conducătorii federației norvegiene au sperat ca Hegerberg să revină la sentimente mai bune înainte ca Norvegia să participe la Mondialul de fotbal feminin din luna iunie, dar degeaba. „Nu e vorba numai de bani. Sunt multe lucruri de pus la punct înainte de a mă gândi la o revenire. Ei mai au multe de făcut, eu nu mai am nimic de zis”, a declarat Ada Hegerberg, dezamăgindu-i astfel pe fanii naţionalei nordice.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net