Bănel Nicoliţă, omul-derby

Ultima actualizare:
Budescu  e vedeta Astrei
Budescu e vedeta Astrei

Trupa lui Hagi şi cea a lui Şumudică sunt despărţite doar de un punct, giurgiuvenii având avantaj. Dar gazdele se vor baza vineri (6 octombrie) pe Bănel Nicoliţă, om ce a jucat 50 de partide importante în campionat, indiferent că a îmbrăcat tricoul Stelei sau al constănţenilor.

Viitorul şi Astra sunt două echipe ce defilează în competiţia internă, iar oaspeţii din această seară au doar un punct avans (33) faţă de fotbaliştii „Regelui”. „Nu e un derby, e un meci în care o formaţie e pe primul loc şi cealaltă e pe poziţia secundă. Noi creştem, devenim o echipă, acum nu suntem una importantă. Cred totuşi că practicăm un fotbal frumos, ce mulţumeşte publicul. Satisfacţia mea e că jucătorii capătă de la o zi la alta încrederea că sunt buni şi deja vorbesc între ei despre chestia asta”, a spus modest Gică Hagi. Însă, pe lângă tinereţea majorităţii din lot şi echilibrul lui Florin Cernat, om care şi-a petrecut majoritatea carierei la cluburi din străinătate, are un atu în lot: Bănel Nicoliţă. 

Viitorul vine după un 5-1 cu Dinamo

Mijlocaşul de 30 de ani era acum un deceniu în tricoul Stelei, acolo unde a disputat zeci de partide cruciale. Acum se adaugă şi jocurile disputate la Viitorul şi se ajunge la cota 50 în privinţa derby-urilor, diseară bifând borna 51 la acest capitol. Dacă înainte Bănel se bătea cu Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova, CFR sau Unirea Urziceni, acum va face faţă cu siguranţă unui meci cu Astra. Deşi nu e o confruntare de tradiţie, duelul din această seară a ajuns să stabilească fruntaşa. Pe lângă simpla prezenţă în disputele cu miză, el a şi marcat sau a pasat decisiv, iar reuşitele sale au adus puncte importante.

„E un derby din punct de vedere al locurilor în clasament, dar nu poate fi unul cu adevărat, atât timp cât nu se ştie ce va fi în campionatul care va începe, adică în play-off. Atunci încep derby-urile, când te baţi pentru un obiectiv”, a spus antrenorul Astrei, Marius Şumudică. 

Apoi, a continuat: „Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte, unul pe care l-am pregătit ca atare. Aş vrea să fie decis doar de jucători şi de antrenori şi aş vrea să fie condus de cel mai bun arbitru din momentul de faţă”. Tehnicianul giurgiuvenilor a încheiat discursul pe un ton ironic. „Nu cred că Viitorul are cel mai spectaculos joc. Nici noi nu avem. Cred că nu e nici una care să joace extraordinar”, a declarat acesta.

Gică Popescu, invitat de onoare

Gică Popescu  e în libertate de ieri
Gică Popescu e în libertate de ieri

Gică Popescu, fostul mare internaţional şi cumnat al lui Hagi, va asista la meci, fiind prima partidă pe care o urmăreşte în libertate după un an şi opt luni. El a fost eliberat recent după ce şi-a ispăşit pedeapsa în „Dosarul Transferurilor”. „S-au epuizat toate biletele, iar Gică Popescu e invitat de onoare şi cred că va veni cu mare plăcere să vadă echipa noastră. Nu ştiu dacă va fi alături de Hagi deocamdată, dar oricând îl aşteptăm la club”, a spus vicepreşedintele Viitorului, Constantin Stamate.

«Astralii», mai scumpi cu peste opt milioane de euro


    Budescu  e vedeta Astrei
Budescu e vedeta Astrei

Viitorul, echipa gazdă, are un lot mai slab cotat faţă de cel ar rivalei din Giurgiu. Conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, elevii lui Gică Hagi costă 13,68 de milioane de euro, Florin Tănase fiind vedeta care valorează 1,4 milioane.  El e urmat de Bănel Nicoliţă şi Bogdan Mitrea, fiecare preţuit la 900.000 de euro. De partea cealaltă, Şumudică are oameni de 22,10 milioane de euro, cu 8,42 milioane mai mult faţă de adversari. Aici, starurile sunt Budescu, Junior Morais şi Silviu Lung jr., fiecare câte 2,5 milioane de euro, topul fiind completat de Gabi Enache, 2 milioane, şi William, 1,7 milioane. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net