Șansele ca meciul Islanda – România să nu se mai dispute la 26 martie sunt din ce în ce mai mari


Pandemia de coronavirus afectează și naționala de fotbal a României în tentativa de calificare pe ultima sută de metri la Euro 2020. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a admis că „barajul” de la Reykjavik stă sub semnul incertitudinii.
Pe lângă problemele legate de terenul înghețat din Islanda, tricolorii se confruntă acum și cu necazurile legate de epidemia care a pus stăpânire pe întregul continent. Ca urmare a interdicțiilor la care sunt supuse persoanele care vin din Italia și Franța, România pierde dintr-un foc cinci stranieri, dintre care primii doi portari ca valoare, Tătărușanu (Lyon) și Radu (Parma), plus doi fundași care puteau fi titulari, Vlad Chiricheș (Sassuolo) și Romario Benzar (Perugia). Al cincilea este Vasile Mogoș (Cremonese), însă acesta avea șanse mici să fie folosit de selecționerul Rădoi. „Nu-i aducem în țară pe acești jucători, importantă e siguranța lor. Italia și Franța sunt în zona roșie, dacă vii în țară, intri în carantină și ei trebuie să stea la spital”, a precizat președintele Federației, Răzvan Burleanu.
Mai mult decât atât, conducătorii naționalei sunt îngrijorați de faptul că o deplasare în Islanda e una extrem de riscantă. „Luați în considerare că ei au acum 85 de cazuri de coronavirus la 300.000 de locuitori. Dacă există cel mai mic risc pentru jucătorii noștri, nu vom face deplasarea”, a insistat Burleanu. „E prea devreme să vorbim de anularea meciului, dar am vorbit cu cei de la UEFA și le-am spus că suntem îngrijorați și că nu vom putea pleca din țară”, a încheiat șeful FRF. Astfel, nu-i exclus ca o decizie fermă în acest sens, de amânare a partidei Islanda – România, să fie luată în zilele care urmează, tocmai pentru a evita deplasări inutile ale internaționalilor convocați de ambele tabere. În funcție și de evoluția epidemiei de coronavirus, meciul s-ar putea disputa la o altă dată, înainte de startul Euro 2020, asta dacă nu cumva va fi reprogramat întregul turneu final din vară, care trebuie să se dispute în 12 țări, în perioada 12 iunie – 12 iulie.

Se amână și debutul lui Mutu la U21?

Un alt meci cu o încărcătură deosebită care ar putea fi amânat pentru o dată ulterioară e confruntarea naționalei de tineret Under 21 cu Danemarca. Întâlnirea între principalele două candidate la ocuparea primului loc în grupa de calificare pentru Euro 2021 era programată la 31 martie, la Ploiești. Astfel, debutul oficial al selecționerului Adrian Mutu e în dubii în acest moment, decizia urmând să aparțină tot celor de la UEFA.

 
 
Loading...