Barcelona - Real Madrid: recordurile unui meci transmis de la 9.000 m altitudine

Ultima actualizare:

    Suarez a adus victoria gazdelor în derby-ul Barcelona-Real Madrid foto: mediafax
Suarez a adus victoria gazdelor în derby-ul Barcelona-Real Madrid foto: mediafax

Barcelona-Real Madrid s-a terminat cu victoria catalanilor, 2-1. Pentru gazde au marcat Mathieu (18) şi Suarez (56), în timp ce pentru madrileni a punctat Cristiano Ronaldo (31).

Barcelona-Real Madrid, unul dintre cele mai aşteptate meciuri din lume, a fost câştigat de trupa lui Messi. Acum în clasament Barcelona conduce, cu 68 de puncte, fiind urmată de Real Madrid, 64 de puncte, şi FC Valencia, 60 de puncte.

Echipele care s-au confruntat au fost:

FC Barcelona: Bravo - Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba - Rakitici (Busquets '75), Mascherano, Iniesta (Xavi '80) - Messi, Suarez, Neymar (Rafinha '84). Antrenor: Luis Enrique.

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe (Varane '73), Sergio Ramos, Marcelo - Modrici (Lucas Silva '88), Kroos, Isco (Jese '80) - Bale, Benzema, C. Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Barcelona - Real Madrid: Luis Suarez a fost decisiv

Interesant e că Luis Suarez, omul decisiv, a înscris în chiar primul său Barcelona-Real Madrid, pasa venind de la Dani Alves. "Este cel mai important gol al meu la Barcelona. Dani Alves m-a văzut foarte bine, am căutat spațiul porții și am înscris. Acest gol are o semnificaţie aparte, având în vedere că adversar a fost Real Madrid”, a spus Suarez, cel care a reuşit astfel al optulea său gol în campionat.

Apoi, a continuat: „Mai avem multe meciuri şi ştim că este greu să câştigăm titlul. Trebuie să profităm de avansul avut faţă de Real Madrid, însă nu ne putem permite să ne relaxăm”.

Barcelona - Real Madrid: premiere şi recorduri

Ca o premieră o companie aeriană a transmis în direct Barcelona-Real Madrid, la 9.000 de metri altitudine. Unul dintre sponsorii gazdelor a cumpărat drepturile de retransmisie şi duelul Messi - Ronaldo a fost difuzat în 20 de aeronave care se aflau în zbor la ora desfăşurării jocului.

Este vorba despre 20 de zboruri transoceanice dinspre şi spre Istanbul. Călătorii care veneau de la New York, Houston, Toronto, Narita, Beijing, Shanghai sau Hong Kong sau mergeau spre oraşele respective au putut vedea meciul. Până acum, în avioane mai fuseseră oferite în direct doar meciuri din Anglia şi Germania.

Un alt element important e că Barcelona-Real Madrid a înregistrat recordul de asistență al sezonului. Pe Camp Nou au fost 98.760 de oameni, care au realizat o coregrafie interesantă, tema fiind că reprezintă al 12-lea jucător al trupei catalane. Oricum, Barcelona are o medie de spectatori în acest sezon de peste 70.000 de oameni.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net