Programată în optimile de finală ale ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor la fotbal, disputa dintre FC Barcelona și Paris Saint-Germain se anunță a fi una dintre cele mai interesante din programul fazei eliminatorii.


Cele două grupări s-au înfruntat ultima oară în 2017, când s-a consemnat cea mai impresionantă revenire din această competiție. În tur, la Paris, campioana Franței s-a impus cu 4-0 și se părea că și-a asigurat calificarea în sferturile de finală. Doar că Barcelona s-a revanșat pe Camp Nou, câștigând cu 6-1! Disputat în prezența a 96.260 de spectatori,  meciul a fost palpitant, catalanii asigurându-și calificarea în minutele de prelungire. Barca a condus cu 2-0 la pauză prin golul lui Luis Suarez (min. 3) și autogolul lui Layvin Kurzawa (min. 40). În al doilea mitan au înscris Lionel Messi (min. 50), Neymar Jr (min. 88 și 91), Sergi Roberto (min. 95), respectiv Edinson Cavani (min. 62). Astfel, catalanii au promovat în faza următoare cu 6-5 la „general”. 
Meciul retur a fost marcat de un mare scandal legat de arbitrajul neamțului Deniz Aytekin. Pe lista erorile se află golul marcat de Suarez (ofsaid), neacordarea unor lovituri de la 11 metri pentru PSG în minutele 11 (henț Mascherano), 78 (henț Pique) și 85 (fault al lui Mascherano la Di Maria), dictarea unor penalty-uri inexistente pentru Barcelona (min. 48, 89) și faptul că nu i-a eliminat pe Pique (min. 23) și Neymar (64).
În mai 2020, Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a recunoscut că arbitrajul germanului Deniz Aytekin la respectiva partidă a fost presărat cu erori grave.  
În privința disputei de marți, 16 februarie, de la ora 22.00, cele două grupări și-au anunțat loturile pe care se bazează. La catalani, Gerard Piqué și-a reluat antrenamentele. Acesta s-a accidentat la genunchi, în 21 noiembrie, și a absentat circa trei luni. În grupul de jucători ai Barcelonei nu figurează și Ronald Araujo, accidentat în meciul cu Betis Sevilla (3-2), acum trei zile.
De partea cealaltă, Mauricio Pochettino se poate baza pe Marco Verratti, care era incert. Vor lipsi, în schimb, Juan Bernat, Colin Dagba, Timothée Pembélé, Angel Di Maria și Neymar.
Tot mâine (marți, 16 februarie), la ora 22.00, Leipzig va înfrunta pe Liverpool într-un meci găzduit de Budapesta. Returul se va desfășura în 10 martie. 

 
 
Loading...