Bătaie pe postul lui Pițurcă. Cine va fi noul antrenor al Craiovei?

Ultima actualizare:

    Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Cosmin Contra, Marius Șumudică, dar și alți antrenori și-au declarat disponibilitatea de a antrena Craiova după plecarea lui Pițurcă.

„Bomba” începutului de an în Liga I este despărțirea dintre CSU Craiova și Victor Pițurcă. Următorul antrenor al oltenilor va fi ales de pe o listă mai lungă, principalii favoriți fiind fostul selecționer Cosmin Contra și Marius Șumudică.

Pentru că nu i s-a pus la dispoziție un lot de jucători cu care să facă performanță, orgoliosul Piți a spus „pas”, renunțând fără mari regrete la munca sa de jumătate de an pe banca grupării din Bănie. „Eu n-am venit la Craiova ca să fie pe locul doi sau trei, doar titlul era ținta mea. De ce să mai stau, să mă bată pe mine Gigi Becali pentru că nu am jucătorii pe care i-am cerut?”, a lăsat de înțeles antrenorul de 63 de ani, simțindu-se inferior valoric celor de la FCSB și CFR Cluj. Conflictul de idei cu patronul Rotaru escaladase încă de la finalul anului trecut, astfel că Pițurcă n-a avut de ales și a acceptat rezilierea de comun acord a contractului. În urma acestuia rămâne o echipă care va juca în primăvară în play-off, cu șanse considerabile la pozițiile fruntașe, chiar la câștigarea campionatului, aspect care atrage interesul multor antrenori. „De acum vor apărea multe variante”, a admis președintele Sorin Cârțu, nefiind exclus ca oltenii să plece în cantonamentul din Turcia fără ca înlocuitorul lui Pițurcă să fie stabilit.

Cea mai comodă variantă de antrenor e fostul selecționer Cosmin Contra, pregătit să revină la muncă după plecarea de la națională. „Contra e antrenor bun, îl știm, dar nu știu dacă e vorba despre el”, a precizat Cârțu. Oarecum surprinzător, ținând cont că e în prezent la cârma turcilor de la Gaziantep, Marius Șumudică n-ar refuza din start o propunere de la Craiova. „Sunt prieten cu Mihai Rotaru și probabil se gândește la mine. Există și această posibilitate”, a declarat Șumi. Pe lângă Contra și Șumudică, Eugen Neagoe e o altă opțiune demnă de luat în seamă, însă acesta are dezavantajul că a antrenat deja două echipe în acest sezon (Dinamo și Hermannstadt), având nevoie de o aprobare din partea FRF. De asemenea, liber de contract e și italianul Bergodi, demis de la Voluntari, experimentatul italian fiind un bun cunoscător al fotbalului de la noi. Nu-i exclusă nici numirea lui Edi Iordănescu, asta dacă patronul Rotaru va fi dispus să achite celor de la Gaz Metan clauza de reziliere de 300.000 de euro. Până la un anunț oficial, CSU Craiova se va reuni și se va pregăti sub comanda interimarului Corneliu Papură.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net