Bayern - Barcelona

Ultima actualizare:

    Campioana Germaniei a pierdut ruşinos în RusiaFoto Twitter
Campioana Germaniei a pierdut ruşinos în RusiaFoto Twitter

Bayern - Barcelona părea o semifinală decisă după manşa tur, în care băieţii lui Luis Enrique s-au impus cu un clar 3-0. Cum le stă lor în fire, nemţii au refuzat să se dea însă bătuţi, în ciuda acestui scor aproape imposibil de surmontat, dar au reuşit o victorie de palmares, fără se apropie totuşi de "remuntada", cum numesc spaniolii revenirile de senzaţie.

Ambii antrenori au trimis în faţa unui stadion Fusball Arena plin cu peste 70.000 de bavarezi furioşi aceleaşi echipe ca săptămâna trecută, pe Camp Nou. La adăpostul acelui 3-0 obţinut acasă, catalanii au început destul de leneşi partida şi în minutul 7 au plătit. Benatia a înscris cu capul după un corner şi Bayern - Barcelona sărea în aer încă din start.

Nemţii au început să spere şi cine îi putea condamna? Visul a durat însă doar 8 minute, pentru că spaniolii şi-au revenit, au călcat acceleraţia şi au egalat în minutul 15 prin Neymar, după o fază în care din nou apărarea, în frunte cu "circarul" Boateng, a trădat-o pe Bayern. În acel moment, trupa lui Guardiola mai avea nevoie de patru goluri pentru calificare.

Bayern - Barcelona: Neymar a înscris trei goluri în această dublă manşă

Şi aşa destul de puţin probabil de întors, Bayern - Barcelona s-a încheiat pur şi simplu 14 minute mai târziu, când Neymar a realizat dubla cu un şut imparabil. Din acest minut 29, nemţii nu mai aveau de luptat decât pentru onoare lor. Şi au făcut-o, deşi până în minutul 45 puteau să mai primească 2,3 goluri, fapt care ar fi transformat totul într-o umilinţă.

În drum spre cabine, Guardiola a făcut însă "blat" cu Messi, ca să glumim puţin, şi i-a cerut acestuia în văzul lumii să oprească maşinăria de goluri. Argentinianul a zâmbit, dar tactica a ţinut totuşi, pentru că Barcelona a redus considerbail motoarele în repriza a doua. Asta i-a permis lui Bayern Munchen să revină în meci, dar, din păcate, nu şi în calificare.

Bayern - Barcelona s-a încheiat încă din minutul 15

Lewandowski, în minutul 59, şi Thomas Muller, în minutul 74, au înscris două goluri frumoase după şuturi imparabile pentru Ter Stegen şi au revenit în avantaj. Insuficient însă, având în vedere că pentru calificare le era necesar un scor de minimum 6-2, imposibil în faţa oricăriei echipe, nu doar a Barcelonei. Bayern - Barcelona s-a încheiat 3-2 şi catalanii se vor întoarce în Germania pe 6 iunie, dar la Berlin, pentru finala Ligii Campionilor, de pe Olympia Stadion.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net