Bayern Munchen și Sevilla FC, greu de învins. Finalistele Supercupei Europei n-au mai pierdut de peste 20 de meciuri

Ultima actualizare:

    În 2018, Bayern Munchen a eliminat pe Sevilla (2-1 și 0-0) în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.  Arjen Robben este talonat de Ever BanegaFoto: Guliver / GettyImages
În 2018, Bayern Munchen a eliminat pe Sevilla (2-1 și 0-0) în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Arjen Robben este talonat de Ever BanegaFoto: Guliver / GettyImages

Programată pe Puskas Arena din Budapesta, mâine (joi, 24 septembrie), la ora 22.00, confruntarea pentru Supercupa Europei va fi prima de sub egida Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA), în perioada pandemiei, cu public în tribune. E adevărat, în număr limitat și cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Triumfătoare în ediția 2019/2020 a celor două competiții continentale, Bayern Munchen și FC Sevilla au fiecare câte un trofeu deși împreună au disputat 9 finale în Supercupa UEFA.

Campioni ai Europei, Bavarezii se prezintă la această dispută după ce au debutat în 1.Bundesliga cu un uluitor 8-0 în fața lui Schalke 04. Campioană a Europei, Bayern Munchen n-a pierdut niciun meci oficial anul acesta, având o serie de 22 de partide câștigate! Ea are 31 de meciuri fără înfrângere, ultimul eșec datând din 7 decembrie 2019, când s-a înclinat (1-2) pe terenul lui Monchengladbach. Victorioasă în Liga Europa, Sevilla FC este, de asemenea, o formație greu de învins. Mai exact, gruparea iberică are o serie de 21 de meciuri oficială fără eșec (12 victorii și 9 egaluri)! Ultima înfrângere a andaluzilor datează dn 9 februarie, când s-au înclinat (1-2) pe terenul lui Celta Vigo, în LaLiga. Creată în 1972, la propunerea lui Anton Witkamp, un ziarist sportiv de la publicația olandeză „De Telegraaf”,  Supercupa Europei a fost decernată prima oară un am mai târziu, când Ajax Amsterdam s-a impus (0-1, 6-0) în fața lui AC Milan. Inițial, pentru trofeu se luptau câștigătoarele Cupei Campionilor și a Cupei Cupelor.  După dispariția ultimei competiții, disputa se dă între deținătoarele Ligii Campionilor și Ligii Europa. Într-un clasament all-time, primul loc după numărul de trofee câștigate este împărțit de FC Barcelona (5 și alte 4 finale pierdute) și AC Milan (5 și alte două finale), urmate de Real Madrid (4 / 3) și FC Liverpool (4 / 2).  FC Sevilla are un trofeu (2006) și 4 finale pierdute (2007, 2014, 2015, 2016), iar Bayern Munchen o finală câștigată (2013) și 3 cedate (1975, 1976, 2001). 

În 2018, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Bayern Munchen și Sevilla (2-1 și 0-0) s-au înfruntat pentru prima și ultima oară în competițiile continentale intercluburi. Inițial, ediția din acest an a Supercupei Europei, cea cu numărul 45, urma a se disputa pe Estadio do Dragao din Porto, în 12 august, însă din cauza pandemiei aceasta a fost mutată la Budapesta, pe Arena Puskas. Disputa va fi arbitrată de englezul Anthony Taylor (41 de ani), care a fost arbitru asistent suplimentar pentru ediția din 2014, în care Real Madrid a învins (2-0) pe FC Sevilla.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net