Becali a preluat frâiele şi biciul

Ultima actualizare:

    De acum, Gigi Becali  nu mai lasă pe nimeni  să ia vreo decizie la SteauaFotomontaj Click!
De acum, Gigi Becali nu mai lasă pe nimeni să ia vreo decizie la SteauaFotomontaj Click!

Roş-albaştrii nu sunt într-o poziţie prea bună şi lui Gigi Becali îi e frică din nou de ce e mai rău. Anul trecut i-a furat titlul Astra, în urmă cu doi ani a fost la un pas s-o păţească în faţa lui ASA Târgu Mureş, iar patronul nu mai vrea să-şi asume riscuri. I-a trecut în spate pe birjarii care au dat cu oiştea în gard şi a trecut el pe capră!

Totul a început în această iarnă, când a venit vorba de transferuri. După „chiflele” date în vară de marii experţi, Mihai Stoica şi Laurenţiu Reghecampf, cu jucători ca Bojan Golubovic, Bogdan Mitrea sau Adnan Aganovic, Becali a spus stop! Nimeni în afară de el nu mai decide nici la capitolul veniri, şi cu siguranţă nici la plecări. Aşa au ajuns la Steaua giurgiuvenii William de Amorim, Fernando Boldrin şi Denis Alibec, dar şi Florin Tănase, de la Viitorul. Şi cine îl poate contrazice pe Gigi Becali după ce a dovedit că ştie să facă afaceri? Din iulie 2016 până acum a încasat 15 milioane de euro, cei mai mulţi de la Anderlecht, pentru Nicuşor Stanciu şi Alex Chipciu. Nici milionul plătit de Betis pentru Alin Toşca sau cei 600.000 de euro veniţi de la Reading pentru Adi Popa nu sunt însă de ignorat, iar Meme şi Reghe au de învăţat. Până la urmă, Stoica n-a putut să se evidenţieze niciodată cu nimic la capitolul achiziţii, iar ironia lui Becali din urmă cu câţiva ani, care i-a spus că a stat degeaba două săptămâni în Brazilia şi s-a întors cu Elton, spune totul. Nu doar la transferuri le-a dat însă Becali peste bot, ci şi la lucrurile mărunte din vestiar. Laurenţiu Reghecampf s-a grăbit să spună după meciul cu CFR că Alibec va fi amendat pentru cartonaşul roşu încasat cam prosteşte.

Patronul a anulat această sancţiune a antrenorului înainte să ajungă chiar la urechile lui Alibec şi a spus că, mai mult, îi va oferi chiar banderola de căpitan. Şi aici, logica lui Gigi Becali pare imbatabilă! Dacă Reghecampf voia doar să-şi încordeze muşchii în faţa lui Alibec, patronul apelează la o coardă mult mai sensibilă. Făcându-i această concesie, îl poate capacita pe atacant la maximum, ceea ce e vital în condiţiile în care în următoarele trei luni se joacă totul. În plus, banderola e o treabă mai mult de imagine, pentru impresarii străini, care a ţinut şi cu Stanciu. Până la urmă, ce se poate întâmpla rău? Căruţa e a lui Becali şi mai în şanţ decât a băgat-o Regehcampf anul trecut nu prea se poate! Faptul că implicarea lui Gigi Becali e totală o demonstrează şi ultima decizie a patronului, bineînţeles, tot peste capul antrenorului. Latifundiarul face acum şi modificări tactice şi crede că Wilfred Moke trebuie sacrificat pentru ca Mihai Bălaşa să joace în centrul apărării, nu în dreapta. Considerentul pare şi în acest caz reprezentat de bani! Puştiul venit de la AS Roma are 22 de ani şi e mult mai vandabil decât congolezul de 28 de ani, fapt pentru care merită forţat.

Profit de 8,4 milioane de euro în 7 luni 


    Nicuşor  Stanciu
Nicuşor Stanciu

Gigi Becali e îndreptăţit să se erijeze în singurul om cu decizie din club având în vedere că tot ce a depins de el a ieşit perfect. În acest sezon s-au încasat 15 milioane de euro în conturile lui Stanciu, Chipciu, Varela, Hamroun, Toşca, Popa şi Cojocaru. N-au fost toţi profit pentru că a şi cheltuit 6,6 milioane de euro pe Alibec, Tănase, De Amorim, Bălaşa, Man, Jakolis, Boldrin, Gnohere, Popescu, Achim şi Moke. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net