Becali, şef de gară în halta Steaua

Ultima actualizare:

    Fotomontaj: Click!
Fotomontaj: Click!

Gigi Becali a operat ultimele mutări pe piaţa transferurilor, fereastra de „mercato” apropiindu-se de final. Comparativ cu finalul sezonului trecut, de la Steaua au plecat nu mai puţin de 22 de jucători, iar sosirile au fost în număr de 16. Ca la gară!

Obligaţi să trimită la UEFA lista de fotbalişti cu care vor fi abordate meciurile din grupele Ligii Europa, conducătorii Stelei au avut ieri o zi plină. La capitolul achiziţii, Gigi Becali a dat în cursul dimineţii o triplă lovitură, rezolvându-i pe Stăncioiu, Jakolis şi Moke. În vârstă de 35 de ani, experimentatul portar a venit gratis de la Târgu Mureş, beneficiind de o clauză în contract. „El avea 6.000 de euro pe lună acolo, eu i-am dat 7.000”, a precizat Becali.

Apoi, necunoscutul congolez Moke a fost cumpărat de la Voluntari cu 150.000 de euro, clauza de reziliere a mijlocaşului. „E pariul meu, e mai bun ca cel mai bun din România”, e sigur Gigi Becali. Un alt străin, croatul Jakolis, a fost convins să vină la Steaua de la CFR Cluj, ardelenii alegându-se cu o sumă frumuşică, în jurul a 400.000 de euro. „Gata! Nu mă mai interesează nimeni altcineva”, a afirmat Becali, deşi în cursul serii de ieri era aşteptat la Bucureşti şi fundaşul grec Chatziisaias, sub formă de împrumut de la PAOK Salonic. În tot acest timp, Gigi Becali s-a ocupat şi de „curăţenia” din lot, reuşind să scape de jucătorii care i-au făcut cele mai mari probleme în ultimul timp. Astfel, portarul Cojocaru a fost cedat în Serie A, la nou-promovata Crotone, în schimbul a 250.000 de euro, bani plătiţi pe loc. „Dacă retrogradează, el vine înapoi. Dacă nu, mai primesc 750.000”, a explicat Becali. După câteva ore, patronul roş-albaştrilor a anunţat şi împrumutul lui Hamroun la echipa Al-Sadd din Qatar.

„L-am dat pe un milion de euro. Dacă vor să-l ia definitiv, arabii vor mai da un milion”, a încheiat Becali. După Stanciu şi Chipciu, Hamroun e o altă pierdere importantă a Stelei în linia ofensivă. Iar Adi Popa e şi el pe picior de plecare!Per total, a fost o vară nebună la Steaua. În decurs de numai câteva luni, lotul lui Laurenţiu Reghecampf s-a schimbat din temelii, tabloul sosirilor şi plecărilor aducând cu atmosfera dintr-o staţie de cale ferată. Bineînţeles, şeful de gară nu putea fi altcineva decât Gigi Becali.

Hamroun, coleg cu Xavi

Algerianul care a explodat la Steaua în sezonul trecut şi-a văzut visul cu ochii, un transfer pe bani frumoşi în Orient. La echipa Al-Sadd din Qatar, Jugurtha Hamroun se va afla într-o companie selectă. Asta pentru că liderul şi căpitanul formaţiei din Doha este spaniolul Xavi Hernandez (36 de ani), consacrat în tricoul celor de la FC Barcelona.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net