Beckham, «fluierat» de un arbitru român la meciul de adio

Ultima actualizare:

    Centralul canadian de origine română Silviu Petrescu va arbitra astăzi finala
Centralul canadian de origine română Silviu Petrescu va arbitra astăzi finala

Desemnat cel mai bun arbitru din 2012 în campionatul nord-american de fotbal, Silviu Petrescu va conduce un meci special pentru David Beckham.

LA Galaxy şi Houston Dynamo îşi dispută astăzi titlul de campioană în MLS, meci care va consemna şi ultima prezenţă a lui David Beckham în tricoul echipei din Los Angeles. După şase ani petrecuţi în State, starul englez de 37 de ani îşi va lua adio de la americani, viitoarea sa destinaţie fiind încă necunoscută. Destinul a făcut ca, la acest moment de cotitură, Beckham să fie arbitrat de un român. Nu, nu este vorba despre vreun „fluieraş" consacrat în Liga I, ci de un braşovean emigrat în Canada după Revoluţie. Pas cu pas, Silviu Petrescu (44 de ani) a ajuns un arbitru de succes peste Ocean.

În urmă cu câteva zile, la 20 noiembrie, Silviu a primit un telefon: "Ai fost ales cel mai bun arbitru din 2012 în MLS în urma voturilor date de jucători şi ziarişti".

Peste jumătate de oră, telefonul a sunat din nou, Petrescu fiind anunţat că a fost desemnat să oficieze meciul pentru titlul de campioană, cu Beckham în prim-plan. "Nu-mi venea să cred. Am fost mai fericit decât la primul telefon. După atâţia ani de muncă, după toate deplasările departe de familie, e o performanţă şi o răsplată în acelaşi timp", a declarat românul Silviu Petrescu, devenit între timp şi cetăţean canadian.

"Cred că în acest an am fost plecat de acasă cam patru luni. Trei zile acasă, cinci pe drumuri. N-aş fi realizat nimic fără ajutorul soţiei mele, Antonela. Ea e cea mai tare", a mai spus Petrescu, tată a două fetiţe.

De meserie e şofer de taxi

Pentru Silviu Petrescu, arbitrajul e doar un hobby. Principala sa meserie e cea de taximetrist, el fiind proprietarul unei firme de acest gen, United Taxi, în regiunea Ontario. Silviu este fiul fostului mare arbitru FIFA, Radu Petrescu, din Braşov. Acesta din urmă a arbitrat celebra finală de Cupă din 1987 dintre Steaua şi Dinamo încheiată cu părăsirea terenului de către roş-albaştrii la ordinul lui Valentin Ceauşescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net