Belgia, al treilea campionat de fotbal din Europa oprit

Ultima actualizare:

    FC Bruges poate primi titlul de campioană în BelgiaFoto: Guliver/ GettyImages
FC Bruges poate primi titlul de campioană în BelgiaFoto: Guliver/ GettyImages

Campionatul belgian de fotbal nu se va relua după ce Consiliul Naţional de Securitate a interzis orice competiţie sportivă până la 31 iulie.

În urma acestei decizii, Adunarea Generală a ligii profesioniste din Belgia, se va întruni la 15 mai pentru a stabili modul în care va fi încheiat sezonul. La 2 aprilie, Pro League a propus oprirea definitivă a campionatului, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus. Adunarea Generală a celor 24 de cluburi profesioniste, care trebuia să voteze propunerea, fusese stabilită iniţial pentru 15 aprilie, apoi amânată de trei ori, până la o decizie a Consiliului Naţional de Securitate. În cel mai probabil scenariu, FC Bruges va fi declarată campioană, Gent, clasată pe locul 2, va juca în preliminariile Ligii Campionilor. Charleroi, Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, şi Standard Liege, la care este legitimat Denis Drăguş, vor evolua în preliminariile Ligii Europa. Prima ligă belgiană a fost oprită după disputarea a 29 din cele 30 de etape ale sezonului regulat.

În Europa, tot din cauza pandemiei, în Franţa, liga a oprit definitiv sezonul şi a declarat pe PSG campioană, iar în Olanda, federaţia a anulat campionatul, fără a acorda titlul.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net