Condusă la pauză (0-1), echipa Belgiei a câștigat (2-1) disputa cu Danemarca, din Grupa B. Grație acestui succes, formația care ocupă locul 1 în clasamentul mondial s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European.


Danezii au început partida în forță, iar Poulsen a marcat cel mai rapid gol de la această ediție (min. 2). Mult mai ofensivă, Belgia a revenit după pauză, impunându-se prin golurile înscrise de T. Hazard (min. 55) și De Bruyne (min. 70).
Meciul de la Copenhaga s-a disputat cu aproximativ 25.000 de fani în tribune, după ce capacitatea admisă a Stadionului Parken a fost crescută de la 25 la sută la 65 la sută.
Partida a fost oprită în minutul 10, în semn de respect faţă de jucătorul Christian Eriksen, victimă a unui stop cardiac în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda (0-1). Jucătorii şi spectatorii au aplaudat timp de un minut, în timp ce numărul 10 danez se afla într-un spital din vecinătatea arenei, în recuperare. "Toată Danemarca este cu tine, Christian", a fost bannerul afişat de suporterii echipei gazdă.
Au evoluat următoarele echipe:
Danemarca:
Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard (Skov Olsen, 85), Maehle - Wass (Stryger Larsen, 62), Hojbjerg, Delaney (Jensen 72) - Braithwaite, Poulsen (Norgaard, 62), Damsgaard (Cornelius, 72). 
Antrenor: Kasper Hjulmand
Belgia: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier,  Tielemans, Dendoncker (Witsel, 59), T. Hazard (Vermaelen, 90+4) - Mertens (De Bruyne, 46), Lukaku, Carrasco (E. Hazard, 59). 
Antrenor: Roberto Martinez
Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda) 
Clasament 
1. Belgia - 6 puncte (2 meciuri)
2. Finlanda - 3 puncte (2 meciuri)
3. Rusia - 3 puncte (2 meciuri)
4. Danemarca - 0 puncte (2 meciuri)

 
 
Loading...