Belgienii aleargă după tinerii tricolori români

Ultima actualizare:

    George Pușcaș a deschis scorul, din penalty, contra Croației, la Europenele U21FOTO: Profimedia
George Pușcaș a deschis scorul, din penalty, contra Croației, la Europenele U21FOTO: Profimedia

Prestațiile din meciul cu Croația, câștigat cu scorul de 4-1 în prima etapă a grupelor Campionatului European de tineret, i-a adus pe jucătorii noștri în atenția cluburilor europene. Doi dintre ei sunt doriți de fosta echipă a lui Răzvan Marin, Standard Liege.

Conform presei belgiene, Alexandru Cicâldău și George Pușcaș au devenit ținte prioritare ale formației belgiene Standard Liege, care după ce a văzut ce afacere bună a făcut cu Răzvan Marin, și-a dat seama că românii pot reprezenta o marfă de calitate. Astfel, conform cotidianului ”La Derniere Heure”, unul destul de influent în Belgia, Standard a luat deja legătura cu impresarii celor doi tineri internaționali români, pentru a afla care sunt pretențiile lor. Cei doi jucători au fost printre cei mai buni de pe teren în victoria cu 4-1 obținută de echipa noastră națională în primul meci de la aceste Campionate Europene, în fața Croației. Pușcaș, atacantul de 23 de ani de la Palermo, a deschis scorul din penalty și a fost aproape de dublă câteva minute mai târziu, dar mingea trimisă cu capul a fost respinsă de pe linia porții de un croat, din acea respingere majorând diferența Ianis Hagi. El a marcat în sezonul trecut nouă goluri pentru divizionara secundă italiană, dar are deja patru ani de experiență în fotbalul peninsular. Ajuns acum la o cotă de piață de 3 milioane de euro – cu 500.000 de euro mai mult decât avea înaintea Europeanului – Pușcaș simte și el că e momentul pentru o nouă provocare, iar un transfer la echipa care anul acesta a terminat pe locul 3 în clasament și care va evolua sezonul viitor în Liga Europa ar însemna un mare pas înainte spre împlinirea visului de-o viață, acela de a ajunge să joace în prima ligă engleză de fotbal.

În ceea ce-l privește, Alexandru Cicâldău a impresionat pe toată lumea în meciul de marți, chiar dacă nu a reușit să înscrie. În vârstă de aproape 22 de ani, el ar acoperi, în viziunea belgienilor, perfect postul lăsat liber de Răzvan Marin, jucătorul vândut în urmă cu o lună pentru 12,5 milioane de euro la Ajax Amsterdam. Mijlocașul este unul dintre cei mai bine cotați jucători din campionatul intern. Cota lui a crescut, de la startul Europenelor, cu 500.000 de euro, ajungând acum la 4 milioane de euro.

Ianis Hagi e cel mai curtat

Cel mai curtat jucător din lotul României prezent la Europenele Under 21 este Ianis Hagi. Fiul ”Regelui” are acum o cotă de 6 milioane de euro, în creștere cu 2,5 milioane față de acum o lună, și acest lucru se reflectă și în ofertele care vin pe adresa lui. O prestație bună în meciul disputat aseară, după închiderea ediției, contra Angliei, l-ar fi propulsat și mai mult pe lista dorințelor echipelor de club de pe ”Bătrânul Continent” și, desigur, i-ar fi mărit și mai mult cota. Conform celor de la Viitorul, el are oferte din Anglia, Spania și Belgia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net