Belgienii, salvați de fratele mai mic al vedetei Eden Hazard. A marcat golul care a trimis Portugalia acasă

Ultima actualizare:

    Thorgan Hazard a alergat direct în brațele fratelui său după golul marcat contra Portugaliei la Euro 2020FOTO: EPA
Thorgan Hazard a alergat direct în brațele fratelui său după golul marcat contra Portugaliei la Euro 2020FOTO: EPA

Belgia a câștigat prima ”finală” din optimile Campionatului European de fotbal. Belgienii au învins cu scorul de 1-0 Portugalia, deținătoarea titlului, printr-un gol marcat de Thorgan Hazard, fratele mai mereu ignorat al celebrului Eden.

În vârstă de 28 de ani și legitimat la Borussia Dortmund, Thorgan Hazard a marcat în minutul 42 unicul gol al meciului cu Portugalia printr-un șut fenomenal, de la 25 de metri, fără speranțe pentru portarul Rui Patricio. Astfel, toată lumea a aflat că Thorgan Hazard, fratele mult mai celebrului Eden, este un fotbalist extrem de valoros. Conform transfermarkt.com, actuala cotă de piață a mijlocașului stânga este de 27 de milioane de euro, după ce în 2018, pe când evolua tot în Bundesliga, dar la Borussia Monchengladbach, valora 38 de milioane, cifră ce reprezintă recordul personal. Pentru a vă da seama ce înseamnă asta în comparație cu fratele lui mai mare, Eden (30 de ani), acesta e cotat acum, când nu e deloc în cea mai bună perioadă a carierei, la 40 de milioane de euro. Legitimat în prezent la Real Madrid, Hazard cel mare a avut vârful de cotă între 2018 și 2019, când evolua la Chelsea Londra și era evaluat de specialiști la 150 de milioane de euro!

La finalul partidei care a însemnat eliminarea deținătoarei titlului european, antrenorul belgienilor, spaniolul Roberto Martinez, și-a lăudat elevii în special pentru disciplina tactică arătată. ”Nu a fost vorba doar de cât de buni am putea fi, ci de modul în care ne-am putea adapta la ceea ce face cel mai bine Portugalia, adică să facă exact ceea ce trebuie pentru a câştiga. De aceea, ei sunt actualii campioni şi câştigători ai Ligii Naţiunilor. Au o experienţă incredibilă şi ştiu cum să se folosească de acele momente pentru a te răni. Am avut o concentrare incredibilă şi ne-am apărat foarte bine. Am marcat un gol foarte bun. În a doua repriză, cu cât Portugalia devenea mai periculoasă, a trebuit să arătăm o mentalitate incredibilă. Totul a fost despre a fi disciplinaţi şi abili tactic. Nu ne-am pierdut niciodată concentrarea şi au fost momente dificile. Ţinând cont de felul în care Portugalia a împins spre victorie până la final, acest lucru îmi dă o satisfacţie incredibilă. De asta are nevoie o echipă câştigătoare. Ştim talentul pe care îl avem, dar toate celelalte elemente de care ai nevoie au fost arătate astăzi”, a declarat Martinez, care deja se gândește la meciul din sferturi, cu Italia.

La rândul lui, selecționerul portughez Fernando Santos a vorbit de un rezultat nedrept. ”Este un rezultat nedrept, dar este fotbal. Toată lumea este tristă, eu sunt trist, oamenii din Portugalia sunt trişti. Unii jucători plângeau în vestiar, se întâmplă în acest gen de situaţii. Mă simt frustrat, dar cu toţii ar trebui să fim mândri de aceşti jucători, pentru că au dat totul. Au făcut totul pentru a câştiga. Jucătorii sunt foarte frustraţi, dar portughezii pot fi mândri de ceea ce au făcut astăzi”, a spus Santos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net